Seksizam u Hollywoodu: Zašto je glumica odbila da odgovori na “glupo pitanje”?

89th Annual Academy Awards (Oscars 2017) - Arrivals held at the Dolby Theatre at the Hollywood & Highland Center. Featuring: Scarlett Johansson Where: Los Angeles, California, United States When: 26 Feb 2017 Credit: Adriana M. Barraza/WENN.com
(foto: Adriana M. Barraza/WENN)

Sa Scarlett Johansson nema šale – u to se uverio i poznati voditelj sa E! kanala, Ryan Seacrest.

Voditelj se malo “zaneo” u neobaveznom časkanju sa poznatom glumicom i postavio joj jedno sasvim banalno pitanje koje je, rekli bismo, jako izritiralo Johanssonovu. Naime, upitao ju je da li sada, na ceremoniji dodele Oskara, nosi iste cipele koje je nosila prethodne večeri na generalnoj probi ovog događaja.

“Kakvo glupo pitanje”, odbrusila mu je Scarlett, vidno iznervirana.

Iako bi “na prvu loptu” njenu reakciju protumačili kao veoma čudnu, ovaj postupak je više nego opravdan.

Nedavno je na društvenoj mreži Twitter pokrenuta kampanja koju prati hashtah #AskHerMore, a cilj ove kampanje je podizanje svesti o seksualnoj diskriminaciji u Hollywoodu, i činjenici da novinari prečesto glumicama postavljaju pitanja koja se tiču isključivo njihovog izgleda, a ne njihovog glumačkog talenta i profesionalnog zalaganja.

Ovo nije prvi put da Johanssonova svojom reakcijom skreće pažnju na seksizam koji vlada u filmskoj industriji – za vreme intervjua povodom premijere filma The Avengers u maju 2012. godine, jedan znatiželjni novinar je glumicu pitao da li je nosila donji veš ispod svog kostima Crne Udovice, kao i kakvu je dijetu držala kako bi “svoje telo dovela u red”.

Izvor: refinery29.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.