tyra sminka
Tyra kaže da se sa šminkom mogu postići mala čuda

Tyra Banks, voditeljka, ali i jedna od najuspešnijih manekenki u istoriji, koja neretko šminka i svoje drugarice pred reviju, tvrdi da je ženi potrebno samo pet minuta za nanošenje mejkapa.

“Kada sam prvi put počela da se bavim manekenstvom, sećam se da sam se požalila majci kako nemam obraze poput Christy Turlington, a ona me je posavetovala: Pa curo, šminkom ih naglasi” priča Tyra. Ova uspešna žena kaže kako je shvatila da je profesionalac u ovom poslu kada je Heidi Klum stala u red za šminkanje.

Evo njenih saveta!

Počnite od senke za oči

Smeđu senku, malo tamniju od moje kože stavim na gornji deo kapka i tik do trepavica. Uglavnom se šminkam prstima, jer tako lakše mogu da razmažen senku u pravcu kom želim. Ne vodim posebno računa da to bude što preciznije jer preferiram messy look. Takođe, nikada se ne šminkam u kolima. Isključivo to radim u kupatilu, ili na toaletnom stolu u spavaćoj sobi. Mali ekstra savet: ako nemate dovoljno vremena da nakon svake radnje perete ruke, onda koristite svaki prst za neku drugu radnju.

oci sminka

Zatim dodajte ajlajner i maskaru

Moja linija je u početku bila užasno neuredna i mrljava. Morala sam po nekoliko puta da koristim mleko za skidanje šminke i započinjem ispočetka. Zato je poželjno da koristite ajlajner koji dolazi u pakovanju sa korektorom, i to neki koji nije ni preterano suv, ni tečan. I stalno, ali stalno koristite make up rezač ne biste li dobili perfektnu, zaoštrenu liniju. Potreban vam je špicast, a ne četvrtast vrh. Tada vam stvarno nisu potrebne neke naročite moći da se našminkate! Samo umirite ruku i povucite liniju. A potom, stavite maskaru. I to minimum 3 puta, ali tako da uvrćete trepavice ka gore što više. Takođe, možete suvim tuferom ili četkicom na kraju da prođete još jednom preko terpavica, svo vreme podižujući trepavice ka gore.

Uokvirite lice

Nekoliko makeup umetnika je uspelo da me poduči prilično jednostavnom triku. Stavite neki nude puder na lice, tako što ćete od linije uveta do linije drugog uveta, bez pokrivanja čela i obraza, da nanesete puder. Zatim prstima kao i sa senkom razmažite puder preko nosa i obraza, ostavljajući najveći deo na ivici lica i malo ispod da vam lice ne bi bilo u prevelikom kontrastu sa bojom vrata. Nikako nemojte da stavite samo rumenilo na lice, odnosno na obraze. To je bio trend tokom osamdesetih koji je odgovarao tadašnjoj modi.

rumenilo

Naglasite jagodice

Ako želim jedan ženstven look onda koristim rumenilo i to neko u kremastoj formi koje mogu lako da oblikujem. Za pripodniji look koristim bronzer, ali neki neutralan u boji peska koji će mi samo za nekoliko nijansi u odnosu na puder nagalasiti jagodice. I to stavljam ne preko celog obraza, nego više uokvirim jagodice, a onda prstima razmažem koliko želim. Umesto kremastog rumenila i rumenila u kamenu, možete da koristite i rumenilo u spreju, ali vodite računa da vam je sprej udaljen od očiju i obavezno ga isprobajte na koži pre nanošenja, upravo iz razloga da biste proverili nijansu.

lipstick__43378.1344906808.1280.1280

Kompletirajte look ružem

Bez ruža ne izlazim iz kuće, a nanosim ga perfektno i bez gledanja u ogledalo. Bitno je da su vam usta otvorena i da ruž stavite na centar gornje i donje usne, a zatim ra razmažete usnama, trljajući jednu usnu o drugu. Takođe, pronađite nijansu koja vam najviše odgovara. Za dnevni look birajte nežnije nijanse, a za veče igrajte se sa nekoliko zavodljivih nijansi. Izbegavajte olovku za usne. To je isto bio trend koji je dominirao tokom osamdesetih. Ostavite ga tamo.

Izvor: elle.rs

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.