Samohrana ste majka? Ovo su saveti koji vam mogu pomoći

Svi znamo da život nije med i mleko, ali samohranim majkama on pruža dodatne izazove svakoga dana. Evo nekoliko saveta koji mogu biti korisni samohranim majkama.

1.Ne zapostavljajte sebe

Biti samohrana majka je naporan zadatak i vreme koje posvetite sebi je veoma važno kako biste mogli da se odmorite i suočite sa predstojećim izazovima.

2.Razvijte i proširite mrežu podrške

Vaša uža porodica i najbliži prijatelji su najbolji sistem podrške koji možete imati. Međutim, ukoliko biste oformili ili se priključili grupi samohranih majki, imali biste i dodatnu podršku i pomoć.

3.Štedite

I za zaposlene i za nezaposlene majke je veoma važno da ostavljaju novac sa strane i da imaju kontrolu nad finansijama. Određena količina novca ne može biti dovoljna za dobru budućnost i vas i vašeg deteta, zato je bitno da na vreme počnete da štedite.

4.Ispoljite svoja osećanja

Ispoljavanje besa i tuge je od izuzetne važnosti za vaše emocionalno, ali i fizičko zdravlje. Vaše bračno stanje može biti posledica razvoda ili smrti supružnika. Poverite prijatelju kako se osećate ili to ispišite na papiru. Uradite bilo šta što će vas smiriti i navesti da nastavite dalje.

5.Fokusirajte se na pozitivno

Uvek je lakše reći nego uraditi, ali biti pozitivan i kloniti se negativnosti je veština koju svaka samohrana majka treba da usavrši. Odbacite bol, žaljenje ili krivicu iz prošlosti koja vam ne dozvoljava da nastavite dalje i ispunite srce i razum pozitivnošću.Neka vaše dete posmatra strategije koje pravite i upija ih za svoje bolje sutra.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.