Revolucija: Ona je uprkos teškom deformitetu pokorila modnu scenu

(foto: Instagram/caitinkitten)
(foto: Instagram/caitinkitten)

Modne piste nam nameću stil odevanja, savršen izgled i idealne proporcije, ali  poslednjih meseci su se desile radikalne promene u svetu mode.

Svet mode je svoja vrata otvorio mnogima, preko plus size manekenki do fotomodela sa određenim kožnim oboljenjima, svi su dobili šansu da postanu  lice sa naslovnih strana. Svako zaslužuje priliku da se u svetu u kom je savršenstvo postalo normalna stvar dokaže na svoj način. Upravo na taj način je mlada Caitin Stickels dobila priliku da ostvari svoje snove.

Devojka koja je poreklom iz Sijetla je rođena sa sindromom “mačjeg oka” koji odrazumeva nedostatak tkiva u oku, što dovodi do sužavanju i guranja zenica. Njeno lice usled ovoga izgleda deformisano. Ljudi koji pate od ove retke bolesti imaju i druge zdravstvene probleme, poput problema sa srcem i bubrezima.

Međutim, ništa od navedenog nije obeshrabrilo ovu mladu i hrabru ženu da se bori i da ostvari svoje snove.

Ne osećam da je moj sindrom drugačiji od bilo čije različitosti. Za mnoge to može zvučati uvredljivo, ali nadam se da i neće, jer nema ničeg pogrešnog u tome što smo ljudska bića. Sve različitosti su lepe i sve različitosti su iste“, tvrdi Caitin.

(foto: Instagram/caitinkitten)
(foto: Instagram/caitinkitten)

Caitin je drugačija ne samo zbog svoje retke bolesti, koja se inače javlja kod  jedne na 50 ili 150 hiljada ljudi. Ona je svoje telo prekrila gomilom tetovaža za koje tvrdi da su joj pomogle da se oseća lepo u svojoj koži.

Ja sam u najmanju ruku egzotična i moraće Vam se svideti nešto drugačije, da bih vam se i ja svidela. Ovo je ostvarenje mog sna“, otkrila je ona.

(foto: Instagram/caitinkitten)
(foto: Instagram/caitinkitten)

Hoću da osvojim svet. Da budem viđena. Hoću da uradim SVE. Hoću da se bavim stvarima koje niko neće zaboraviti,”tvrdi Caitin.

(foto: Instagram/caitinkitten)
(foto: Instagram/caitinkitten)

Ova fantastična žena nam je još jednom pokazala da je sve moguće samo kad se dovoljno želi. Takođe, ona nam je dokazala da su čuda moguća, samo ako se u njih veruje.

Izvor: index.hr

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.