pink-mejkap-4

Postoji mnogo istina ali i zabluda kada je šminkanje u pitanju. Mi smo zagovornici jedne teorije, dok god se Vi osećate lepo, nosite onaj make up koji Vam odgovara.

Mnogo puta su nas savetovali da uz određenu boju kose ne ide određena boja ruža za usne. Takođe, ukoliko ste tamnije puti izbegavajte određene nijanse i slično. Istina je sasvim drugačija. Sve je dozvoljeno ukoliko se Vi osećate lepo i zavodljivo. Mi Vam u nastavku teksta pišemo o mitovima i savetima u vezi šminkanja, a na vama je šta ćete usvojiti, a šta odbaciti.

Crveni ruž i crvena kosa ne idu zajedno!

Crveni ruž je dozvoljen svima, samo zavisi kome stoji, a kome ne. Crvenokose devojke mogu izgledati očaravajuće sa crvenim ružom na usnama i to nema nikakve veze sa bojom kose. Razne nijanse narandžaste boje mogu izgledati fantastično na usnama jedne crvenokose devojke. Budite umereni i izbegavajte plave podtonove.

Senke sa šljokicama su za devojčice

Ovo apsolutno nije istina jer šljokice mogu svi da nose. Šljokice privlače svetlost pa ukoliko ste pospani izgledaćete budnije, a kod starijih žena odvlače pogled sa bora.

Ukoliko imate tanke usne, izbegavajte jarke boje karmina

Potrebno je uskladiti boju ruža sa bojom tena. Postoje loši i dobri tonovi, naravno, od osobe do osobe zavisi da li će joj nešto lepše ili manje lepo stajati. Tonovi sa svetlucavim elementima stvaraju utisak punijih usana. Takođe, uvek možete odgovarajućom olovkom za usta i adekvatnim karminom  vizuelno povećati vaša usta, ukoliko to želite.

Smokey eyes ne stoji osobama svetle puti

Smokey eyes ne mora nužno da znači tamnu boju oko očiju. Za osobe svetlije puti idealna kombinacija su  nijanse poput ružičasto- zlatne. Važna je dobra kombinacija boja, kao i u svemu uostalom.

Izbegavajte pastelne boje ako imate tamnu put

U pastelnim bojama nema ničeg lošeg, ponavljamo, važna je kombinacija boja. Naravno da je svako različit i da mu ne odgovara ono što nekome pristaje fenomenano. Nanesite puder koji će predstavljati podlogu, a zatim se poigrajte sa bojama koje vam se dopadaju. Možda se iznenadite koliko dobro vam stoje.

Izaberite između upadljivih očiju ili upečatljivih usana

Ukoliko imate šljokicavi smokey eyes, neka karmin bude matiran ili obrnuto. Ostatak lica mora biti minimalno definisan i ne upadljiv. Naglasite jagodice ali nemojte preterati. Držite se nijansi koje vam odgovaraju.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.