Ova hrabra manekenka dokaz je da volja pobeđuje sve (foto: Instagram)
Ova hrabra manekenka dokaz je da volja pobeđuje sve (foto: Instagram)

Neverovatno hrabra, snažna i puna samopouzanja… sve ove reči ne mogu dovoljno opisati kako je jedna devojka, koja je preživela napad kiselinom, zasijala na ovogodišnjoj Nedelji mode u Njujorku.

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Devetnaestogodišnja Reshma Qureshi otvorila je reviju indijske dizajnerke Archane Kochhare prošlog četvrtka u Njujorku. Jedina razlika između Reshime i drugih manekenki bila je to što je njoj nedostajalo oko, kao to posledica brutalnog napada koji je preživela 2014. godine. Napad kiselinom je prilično gnusan zločin koji se skoro uvek sprovodi na ženama i deci, i to isključivo od strane muškaraca, a izazvan je ljubomorom, odbijanjem prosidbe ili nekim drugim bezazlenim činom koji nekome daje pravo da počini ovakvo odvratno nedelo.

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Reshima je i u Indiji ranije pokazivala svoju ogromnu hrabrost, koristeći vlogove na YouTube-u kako bi podigla svest o zločinima povezanim sa kiselinom širom njene države, u isto vreme dajući sjajne savete za šminkanje. “Zašto ne bi uživali u svom životu? Ono što nam se dogodi nije naša krivica i nigde nismo pogrešile i zbog toga moramo da nastavimo da živimo”, rekla je Qureshi za agenciju France-Press.

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Ali najmanje što ova hrabra devojka želi je vaše sažaljenje. “Želim da poručim svima da nas ne gledaju pod slabim svetlom i onda će videti šta sve možemo da postignemo”, rekla je ona nakon što je prošetala pistom u toaleti do poda. “Ljudi obično preživele nakon napada kiselinom gledaju samo na jedan način, a ja takve poglede više ne želim”.

Svaka čast!

Izvor: Sheknows.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.