Preobrazite svoje telo – jednodnevnom detoksikacijom!

devojka-priroda

Živite brzo, ali se ne hranite lako, nedovoljno spavate, hronično ste umorni, muče vas glavobolje, nadutost i loša probava, a često ste i anksiozni? Vreme je za prirodnu detoksikaciju tela!

Ciljanim uzdržavanjem od određene vrste hrane možete pročistiti i regenerisati kako sistem za varenje, tako i celokupni organizam. Post je jedan od najstarijih metoda lečenja i očuvanja zdravlja. I sam Hipokrat je savetovao bolesnima da umesto medikamentima svoje telo i dušu leče postom, umerenom fizičkom aktivnošću i čistim vazduhom.

Odlučite da jedan svoj slobodni, neradni dan pijete samo vodu ili sveže sokove (koje napravite sami kod kuće) a ako se ne može izdržati bez hrane, može se pojesti nekoliko voćki. Zatim, pijte mnogo više tečnosti nego inače, čime ćete pospešiti čišćenje, posebno sistem za varenje i sprečiti isušivanje kože. Pokušajte, telo će vam biti zahvalno.

*** Ukoliko ste propustili: SOS plan – Izravnajte stomak za 24 sata!

Vreme posta iskoristite za povratak sebi, šetnju prirodom, a kako su srce i kardiovaskularni sistem tada manje opterećeni vaše ćelije će se brzo napuniti preko potrebnim kiseonikom. Ukoliko pak ne možete bez hrane, pokušajte sa mini postom da jedan dan ne jedete ništa posle ručka. Za one malo preduzimljivije koji žele napraviti detoks dijetu savetujemo nekoliko prirodnih voćnih i povrtarskih sokova koji će osvežiti, pročistiti i revitalizovati ceo organizam.

devojka-jabuka
U skandinavskoj mitologiji jabuka je bila voće bogova

Sok od jabuke je pravi osvežavajući tuš za organizam. Sadrži velike količine pektina koji u organizmu skuplja vodu i otrove, pa stoga neki lekari savetuju celodnevnu dijetu samo sa sokom od jabuka. U skandinavskoj mitologiji jabuka je bila voće bogova, a dokazano daje bolji san, smanjuje visoki pritisak, pomaže kod vrtoglavice i gojaznosti. Jako je važna za negu zuba, a dobro je sredstvo i za osveženje daha.

Ukoliko nemate vremena za malu voćnu kašu, probajte limunadu. Malo mlake vode sa sokom od pola limuna pomaže u uspostavljanju pH ravnoteže u želucu, a rešiće vas i mučnine. Jedna limunada pre jela ubrzaće vaš metabolizam i održati vašu liniju. Ukoliko želite više, onda posegnite za pšeničnom travom.

Zrna pšenice gusto rasporedite u plastičnu posudu sa zemljom debljine 4 centimetra i pustite da proklijaju. Svakodnevno vlažite zemlju – treba biti vlažna, ali ne i mokra. Plastičnu posudu stavite na mesto koje nije direktno izloženo suncu, na temperaturu od 18-20 ° C. Nakon 10-14 dana pšeničnu travu posecite makazama (1-2 dana pre sečenja pšenicu izložite direktno na sunce zbog sinteze hlorofila). Zatim sve sameljite u blenderu ili sokovniku.

Foto: effect-hypotheken.nl, astrostar.ru
Izvor: stil.kurir.rs
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.