Posle pola veka nesnosnih glavobolja, ženi iz mozga izvađena – igla!

BrainNeedle

Poslednjih 46 godina jedna Kineskinja je trpela nepodnošljive glavobolje za koje doktori nisu znali uzrok. Ali tek nedavno je otkriveno da je  izvor problema zapravo bila igla koja se nalazila u levoj hemisferi njenog mozga.

Liu Kao, 48-ogodišnjakinja iz istočne kineske provincije Anhui, je isprva mislila da ima srčanih problema, ali testovi nisu pokazali ništa neobično. Tek kada je počela da je sve češće boli glava i da joj polovina tela trne, primljena je u bolnicu gde su je doktori uputili na skener i snimanje mozga. Tada je otkriveno da se u njenom mozgu nalazi igla dužine 4,6 centimetra, koja stoji uspravo u levoj moždanoj hemisferi.

“Boli me kao da me neko bocka iglom”, znala je Liu često da se požali svojoj ćerki. Nakon što se podvrgla kraniotomiji, predmet je odstranjen iz njenog tela.

“Moja majka se ne seća kako je igla dospela do njenog mozga, ali doktori kažu da se to dogodilo najverovatnije kada je imala godinu i po dana, dok joj je lobanja bila još uvek mekana i elastična.”, rekla je Xiaozhang Kao, ćerka paciijentkinje za Fox news.

Izvor: FoxNews
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.