FOTO: Od ružnog pačeta do lica sa naslovne strane!

devojka-alba parejo-model
(foto: boredpanda.com)

U životu na neke stvari ne možemo da utičemo, koliko god mi to želeli.

Alba Parejo, poreklom iz Španije, rođena je sa preko 500 mladeža na svom telu, zbog čega je svakodnevno bila izložena psihičkom maltretiranju od strane svojih vršnjaka.

Ona danas ima 16 godina i naučila je da živi sa svojom bolesti. Dosta vremena i truda joj je trebalo da zavoli svoju kožu i preboli ružne uspomene iz detinjstva.

devojka-kožno oboljenje-model
(foto: boredpanda.com)

Alba pati od retke bolesti kože koja prouzrokuje pojavu velikih tamnih pečata po celom telu. Nakon desetak hirurških intervencija, na telu su joj ostali veliki ožiljci. Srećom, ova mlada devojka je naučila da prihvati i voli svoje telo, a odnedavno radi i kao foto model.

mladeži-devojka-oboljenje
(foto:boredanda.com)

Pravi način da ućutkate ljude i naterate ih da vas prihvate je da zavolite sebe i svoje telo. Tek onda će to učiniti i drugi“, tvrdi Alba.

kožno oboljenje-devojka-pečati
(foto:bordpanda.com)

Pečati na njenom telu nisu je sprečili da napravi mnoštvo profesionalnih fotografija i izađe na naslovnim stranama poznatih časopisa. Ovim poduhvatom ona poručuje svima da sve mane i nedostatke na svom telu volite jer one vas zapravo čine posebnim.

kožna bolest-mladeži-model
(foto:boredpanda.com)

Nakon duge borbe sa samom sobom i drugima, Alba je odlučila da svoju priču iznese u javnost i podeli je sa celim svetom.

fotomodel-bolest-mladeži
(foto:boredpanda.com)

Prihvatanje sebe je prvi korak do uspeha. Osećam se mnogo lepše i sigurnije otkad sam zavolela svoju kožu. Trudim se da ovim pomognem mladima i podstaknem ih na borbu. Nije lako, uvek će biti padova i saplitanja ali važno je svaki put ponovo ustati“, priča Alba.

bullied-student-congenital-melanocytic-nevus-model-alba-parejo-17
(foto:boredpanda.com)

Na svom životnom putu, Alba je imala ogromnu podršku bliskih ljudi što joj je i dalo vetar u leđa da nastavi dalje.  Mi se nadamo da će uvek biti ovako istrajna i neustrašiva!

Izvor: boredpanda.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.