Ovo je najbolje vreme za seks u toku dana

Najbolje vreme za seks u toku dana je nakon vežbanja! Naučnici su utvrdili da seks tada ima najviše koristi za vas, ali to ne znači da treba da zaskočite partnera odmah posle vežbe, naročito ako se niste istuširali.

Posle vežbanja se osećate snažnije i pozitivnije, jer kao što je svima poznato, fizička aktivnost podstiče oslobađanje endorfina, dopamina i serotonina koji su zaduženi za dobro raspoloženje.

Pored toga, evo još nekoliko razloga koji potvrđuju mišljenje naučnika:

  1. Uzbuđenost: Istraživanja su pokazala da vežbanje znatno povećava fiziološku seksualnu uzbuđenost. Razlozi za to su što fizička aktivnost podstiče cirkulaciju, pa se povećava dotok krvi u vaginu i klitoris, što dovodi do povećane lubrikacije. Navodi se kako je potrebno samo 20 minuta vežbi. kako bi telo žene bilo spremno za intezivnije seksualno iskustvo.
  2. Samopouzdanje: Teretana može da učini čuda za žensku figuru, i samim tim, podigne samopouzdanje. Samokritične žene se teže opuštaju u spavaćoj sobi, jer su opterećene pronalaženjem novih mana, dok žena koja je zadovoljna svojim izgledom odiše samouverenošću i lakše se prepušta zadovoljstvu u krevetu.
  3. Pojačani orgazmi: Nije bitno da li dižeš tegove ili se baviš jogom, bilo koja fizička aktivnost je korisna je popravlja raspoloženje i opušta, što dovodi do lakšeg dostizanja orgazma.
  4. Oslobađanje od negativnih misli: Anksioznost i razmišljanje o problemima predstavljaju opterećenje koje može dovesti do smanjenja seksualne želje. Međutim, ako u teretani izbacite negativnu energiju i ispraznite glavu od svega što vas muči, bićete spremni za akciju s partnerom.
  5. Bliskost sa partnerom: Zajedničko vežbanje, a nakon toga uživanje u omiljenoj aktivnosti, pojačaće osećaj bliskosti između partnera.
  6. Poništava negativne efekte lekova: Naročito one koje se odnose na smanjenje seksualne želje, koje mnogi lekovi, a pre svega antidepresanti mogu da izazovu. Smanjenje libida kao posledica uzmianja lekova, može se preduprediti seksualnom aktivnošću posle vežbanja.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.