Otkrivamo: Šta muškarca čini zaista privlačnim?

sex-i-grad

Mnogi veruju da su mišići ili dobar smisao za humor najvažnija stvar koja privlači žene kod muškaraca. 

Najnovija naučna otkrića ukazuju na to da volumen mišića i sposobnost da nasmeje nekog ni u kom slučaju nisu presudni za privlačenje pažnje žena. Kako se ispostavilo, glavni faktor kod privlačenja suprotnog pola je altruizam – spremnost za obavljanje dobrih dela.

Kao da su se dogovorili, nekoliko timova naučnika iz različitih delova sveta nedavno su odlučili da krenu sa istraživanjima po ovom pitanju.

Mušku populaciju naše planete najviše će interesovati nalazi naučnika iz Kanade, koji su otkrili fascinantnu činjenicu: očigledno, altruistički istomišljenici imaju tendenciju da vole više od ostalih.

Istraživači su pitali neoženjene Kanađane o tome koliko često su činili dobra dela kao što je davanje novca u dobrotvorne svrhe ili pomogli nekome da iskopa svoj auto ispod snega. Zatim su postavljana pitanja o ličnom životu. Nakon što su proučili podatke, naučnici su došli do zaključka da ljubazni muškarci zaista uživaju veću popularnost kod suprotnog pola. Takvi ljudi danas imaju veći broj žena tokom svog života i manje je verovatno da će sa partnerima izbegavati intimu.

U drugoj studiji, naučnici su tražili od žena da biraju na osnovu fotografija muškarce po izgledu – žene su uglavnom birale opuštenije tipove, dok su one zgodne i naizgled egoistične birale “za jednu noć”.

Za one muškarce u kojima vide altruiste žene su rekle da ga mogu zamisliti kao dobrog oca i muža, nekoga s kim mogu da provedu život.

U suprotnoj studiji, i muškarci su žene ocenili na isti način – tražili su u njima majke svoje dece.

Naravno, fizička atraktivnost i smisao za humor nisu nevažni. Na primer, činjenica da neko zna da se šali ukazuje ženama da je inteligentan. Ali najvažnije je da muškarac ima dobro srce.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.