Otkrij svoj tip građe – i postani fit!

devojke-ishrana-dijeta
Da li i vi možete jesti slatkiše bez bojazni od gojenja? (foto: favim.com)

Dok pojedine žene mogu jesti šta god poželete i sačuvati vitkost, neke od nas imaju osećaj kao da bi se i od vazduha ugojile.

Svako telo je drugačije i na različite načine reaguje na dijete i treninge – ono što je vašoj drugarici pomoglo da istopi masne naslage, u vašem slučaju se može pokazati kao krajnje neefikasno.

Nepravda, zar ne?

Neko ima brži metabolizam, neko sporiji, kod nekoga je genetika presudna a kod drugog sama građa tela.

Otkrijte koji tip građe imate i šta vam stručnjaci preporučuju da radite kako biste sačuvali idealnu težinu.

voće-dijeta-ishrana

Ovaj način ishrane se bazira na brzini vašeg metabolizma i razgrađivanju unete hrane.

Dečački tip građe

Ovaj tip građe je specifičan za devojke koje popularno nazivaju “mršavice”. Ukoliko je ovo tvoj tip građe budi zahvalna na odličnoj genetici. Naime, ovo je možda najzahvalniji tip građe jer možeš jesti šta želite, bez bojazni da će se to loše odraziti na vaš izgled. Naravno, ukoliko želite da “nabacite” par kilograma preporučuje se da unosite hranu bogatu zdravim mastima. Nedostatak kod ovog tipa su obline, ali ko još brine o oblinama kada su tu – slatkiši!

Imaš obline?

Verujte, većina muškaraca devojke sa oblinama smatra izuzetno privlačnim. Ovo ne znači da ste debeli ali svakako morate paziti šta jedete da se masti ne bi nagomilavale na bokovima i zadnjici. Zamenite sendviče i testeninu površem i hranom bogatom proteinima.

devojka-mišići-vežbanje

Atletski tip

Ukoliko ste atletski građeni, vaš metabolizam je izizetno brz, a svoju kilažu verovatno održavate dobrim i jakim treningom. Upravo zato vam preporučujemo hranu bogatu ugljenim hidratima, poput ovsenih pahuljica, žitarica i integralnog testa. Ova hrana će vam dati snagu da izdržite jak trening. Naravno, nemojte preterivati.

devojka-atletski tip-vežbanje

Izvor: teen38.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.