menstrualna čašica-novina-ciklus
(foto:instagramlunettecup)

Menstrualni  ciklus je period koji bi svaka od nas rado izbegla ili prespavala. 

Ulošci i tamponi su nešto bez čega su “oni dani u mesecu” apsolutno nezamislivi. Međutim, oni nisu dovoljno sigurni. Ukoliko se pomere ili ih ne promenite na vreme mogu ostaviti trag na vašoj garderobi ili na mestu na kom ste sedeli.

menstruacija-ciklus-novina

Menstrualna čašica je najnoviji, izuzetno jednostavan izum, za koji mnogi stručnjaci tvrde da će “naslediti” tampone i uloške.

O čemu je zapravo reč?

Reč je o silikonskoj “spravici”  koja liči na čašicu u koju tokom ciklusa otiče menstrualna krv. Dovoljna je samo jedna za ceo ciklus i veoma je laka za održavanje. Dovoljno ju je samo je oprati i sačuvati do sledećeg ciklusa.

Kako se koristi?

Savijete čašicu na pola a zatim je lagano postavite u vaginu i pustite je. Kada pravilno “legne” sve je rešeno“, tvrdi Julie Weigaard Kjaer, suosnivač firme specijalizovane za proizvodnju menstrualnih čašica.

čašica-menstruacija-ciklus
(foto:instagramlunettecup)

Da li stvara neprijatan osećaj?

Ne! Kada se pravilno namesti ponaša se kao tampon tj. ne smeta i ne oseća se.

Kako je izvaditi?

Kada osetiš da je čašica puna jednostavno prstima povučeš stabljiku i lagano je povučeš na dole. Nemojte je celu izvući već samo do pola, zatim je prstima lagano pritisnite kako bi se razbio vakum“, govori Julie.

Stručnjaci tvrde da ukoliko jednom probate mentrualnu čašicu, zaboravićete na uloške i tampone zauvek!

Izvor: teen385.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.