OPREZ: 10 grešaka kojima upropašćavate svoje nokte

nokti
(foto: Favim)

Lepi i jaki nokti jedan su od glavnih aduta svake žene.

Ipak, postoje neke stvari koje žene čine prilikom uređivanja svojih noktiju kojima nanose više štete nego koristi.

Ovo su najčešće greške koje žene prave a koje negativno utiču na kvalitet njihovih noktiju:

1. Turpijate nokte napred-nazad

Ukoliko ih budete turpijali na ovaj način, to može dovesti do njihovog pucanja. Kako biste izbegli bilo kakvo oštećenje noktiju, turpijajte ih u jednom smeru.

2. Sečete zanoktice

U redu je gurati zanoktice na dole, ali ne bi trebalo da ih sečete. One su barijera za bakterije i vlagu. Ukoliko ih budete sekli može doći do infekcije, sušenja i slabljenja noktiju, a važno je i napomenuti da užasno boli.

beauty-cute-eyes-fashion-Favim.com-5009775

3. Mućkate lak pre korišćenja

Ovo je nešto što većina nas radi. Zapravo na ovaj način ćete stvoriti mehuriće koji će otežati pravilan nanos laka. Umesto mućkanja polako pomerajte bočicu napred-nazad kako bi se lak promešao.

4. Gulite lak

 Dok budete gulili lak, ogulićete barem jedan sloj nokta. Ovo ne samo da ružno izgleda, već će i oslabiti vaše nokte što ponekad može biti i bolno.

5. Prečesto menjate lak

Ukoliko budete koristili skidač laka za nokte svakodnevno, to će uticati na kvalitet noktiju. Kako biste sprečili trajno oštećenje noktiju, koristite ga nekoliko puta nedeljno.

dl-fashion-girl-nails-moda-Favim.com-4646042 (1)

6. Koristite stare lakove za nokte

Kao što svi znamo, lak nakon dužeg vremenskog perioda postaje sve gušći. S obzirom na izmenjenu strukturu, on će se teže vezati za nokte i verovatno neće izgledati toliko glatko. Ukoliko svaki novi sloj laka pogoršava izgled vaših noktiju, nemojte ga više koristiti.

7. Grickate nokte

Grickanje noktiju je loša navika koje smo svi svesni. Ne samo da pod noktima žive mnoge štetne bakterije, već grickanje noktiju utiče i na njihov kvalitet. Ukoliko ih budete grickali duži vremenski period to će dovesti do njihovog trajnog oštećenja.

8. Prečesto polirate nokte

Poliranjem noktiju skidate njihov gornji sloj, što je odlično jer će oni postati sjajni. Međutim, ukoliko ovo budete radili previše snažno ili previše često možete oslabiti svoje nokte.

beauty-girl-nails-paint-Favim.com-5008298

9. Koristite nokte kao alat

 Jeste li ikada slomili nokat dok ste koristili nokte kako biste izvadili baterije? To jednostavno ne bi trebalo da radite. Koristite prave alate, vaši nokti će vam biti zahvalni.

10. Mažete lak oko noktiju

Lak za nokte se s razlogom tako naziva. Kontakt sa kožom može stvoriti iritaciju celog dela oko noktiju i treba ga odmah ukloniti.

Izvor: lifestylevogue.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.