Odaberi idealan gornji deo kupaćeg kostima – evo kako!

(foto: Weheartit)
(foto: Weheartit)

Svako leto nam donosi nedoumicu kakav kupaći kostim da odaberemo, a modni stručnjaci nam poručuju da tom zadatku pristupimo kao i kupovini farmerki, odnosno da prvo biramo model koji savršeno pristaje, a zatim da razmišljamo o boji, uzorcima i detaljima.

Modni znalci, takođe, dodaju da je lako odabrati donji deo kupaćeg jer je bitno samo da li on dobro stoji na zadnjici, odnosno da se ne pomera prilikom hodanja.

Ukoliko ste propustili: Kako je nastao najizazovniji kupaći kostim na svetu?

Što se gornjeg dela tiče stvari su malo komplikovanije, ali evo sjajnih saveta koji će vam pomoći prilikom izbora.

  • Male grudi – Imate li male grudi koje želite da vizualno povećate? Onda birajte trouglaste gornje delove sa podebljanjima ili push-upove koji izgledaju poput vašeg omiljenog grudnjaka. Ipak, pazite da ne preterate sa jastučićima, jer će vam gornji deo biti mokar puno duže od donjeg pa će vaša mala “varka” na plaži biti lako uočljiva. Važno je nježno naglasiti grudi, a ne povećati ih za dva broja. Dobar trik su i volani, resice i šareni uzorci poput tačkica i cvetića koji će grudi učiniti vizualno većima.
  • Grudi srednje veličine – Vi ste prava srećnica, jer možete kupiti bilo koji kupaći i nesmetano uživati u gornjim delovima u obliku trougla bez podebljanja i topićima koji se ne vežu oko vrata. Ako imate skladnu figuru, možete odabrati i monokini, a ukoliko žudite li za malim pojačanjem u predelu poprsja – nabavite kupaći sa volančićima.
  • Opuštene ili razmaknute grudi – Žene s razmaknutim grudima trebalo bi da biraju korpice u retro stilu koje imaju više tkanine na području ispod ruke, vežu se oko vrata, te da tako korpicama neprimetno guraju grudi bliže. Žene s opuštenim grudima uživaće u balconette koricama koje će ih prirodno podići.
  • Grudi različitih veličina – Nabavite kupaći sa lepim, čvrstim korpicama, te veličinu prilagodite većoj dojci. Zatim kupite umetak za bruseve i ušijte ga u korpicu na strani manje dojke. Topići preko kojih visi veliki volan takođe će vam super stajati.
  • Velike grudi – Nemojte napraviti klasičnu grešku i velike grudi trpati u sićušni bikini, jer biste mogli izgledati vulgarno, a ne ženstveno. Izaberite dobre korpice koje pružaju podršku, a ako želite vizualno da smanjite grudi, poigrajte se s klasičnim trikom – odaberite grudnjak u tamnoj boji i gaćice sa živahnim dezenom!
Izvor: Index.hr
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.