Nisu imale sreće na prvim poslovima – danas VLADAJU svetom!

Iako su danas najmoćnije na svetu, i one su se u životu susretale sa neuspehom - ali nisu odustale! (foto:Stylecaster.com)
Iako su danas najmoćnije na svetu, i one su se u životu susretale sa neuspehom – ali nisu odustale! (foto:Stylecaster.com)

Čini se da su žene poput Beyonce, Anne Wintour ili Oprah rođene za uspeh i dominaciju u svojim branšama, ali nije oduvek bilo tako. Baš kao i obični smrtnici, i ove snažne žene su iskusile neke neprijatne situacije u svojoj karijeri, čak i velike neuspehe. Ali nisu odustale i neuspeh je upravo ono što ih je dodatno motivisalo da postanu ono što su danas: apsolutne vladarke na svojim poljima, jedne od najjačih žena na svetu i šefice koje svi poštuju i dive im se.

***Ukoliko ste propustili: Najmoćnije žene sveta otkrivaju: Evo kako vladamo svojim imperijama!

Beyoncé Knowles

(foto:Stylecaster.com)
(foto:Stylecaster.com)

Pre nego što je postala Queen Bey, Beyonce je bila poznata kao deo grupe Destiny’s Child. Ali, odete li dalje u prošlost, 12-godišnja devojčica Beyonce je bila deo Girls Tyme, grupe koju su činile tinejdžerke, koje su se prijavile za televizijski talent-šou 1993. godine i izgubile. Popularna pevačica ovaj neuspeh nikada nije zaboravila, i u inetrvjuu iz 2013. godine ga je nazvala “zaista odlučujućim momentom moje karijere kada sam bila mlađa”.

Pričajući o gubitku prvog mesta, prilično savršeno je opisala kakav je to osećaj: “Tada vi jednostavno ne razumete kako posle toliko naporog rada i truda koji ste uložile, vi možete da izgubite. Nikada nisi previše dobar niti veliki da bi izgubio”, kaže R’n’B diva i neprikosnovena vladarka muzike danas.

Anna Wintour

(foto:Stylecaster.com)
(foto:Stylecaster.com)

Karijera Anne Wintour je prilično drugačija od onog što bi očekivali od glavne urednice Vogue magazina: “Svako bi trebalo barem jednom tokom svoje karijere da bude otpušten, jer savršenstvno ne postoji”, rekla je ona autoru knjige Winners: And how they succeed, Alistaru Campbellu. Dodala je i da su pad i neuspeh ključni, “jer je upravo to realnost života”.

Wintourova priča ovo iz iskustva: ona je 1975. godine, posle samo sedam meseci rada, otpuštena iz časopisa Harper’s Bazaar. Ovo je očigledno nije toliko potreslo na putu ka uspehu, i 1988. godine je postala urednica najprestižnijeg modnog magazina, gde je i danas.

Oprah Winfrey

(foto:Stylecaster.com)
(foto:Stylecaster.com)

Da, čak je i Oprah imala padova u svojoj besprekornoj karijeri. Danas ona možda ima bogatstvo od 3 milijarde dolara, ali poznati medijski mogul je otpuštena sa svog prvog posla na televiziji kada je radila kao voditeljka u Baltimoru. Možda je to razlog zašto je uvek uspevala da se poistoveti i prodre u dušu svojim gostima tokom 25 godina uspešne karijere.

J.K. Rowling

(foto:Stylecaster.com)
(foto:Stylecaster.com)

Autorka koja danas ima milione od knjiga o Harry Potteru, u mladosti je dobila otkaz na mestu sekretarice u Amnesty International-u u Londonu. Rowlingova je kompjuter na svom radnom mestu u tajnosti koristila za kucanje fiktivnih priča, maštajući o mladom čarobnjaku. Pošto je dobila otkaz, autorka je živela od novca koji je dobila kao otpremninu kako bi mogla da se usresredi na pisanje romana. Sigurno ima desetine miliona ljudi širom sveta koji bi želeli da se zahvale Rowlingovom šefu što je otpustio.

Madonna

(foto:Stylecaster.com)
(foto:Stylecaster.com)

Madonnina priča o neuspehu danas deluje veoma zabavno, ali nije tako bilo u vreme kada je bila mlađa. Pošto je odustala od fakulteta, 20-godišnja Madonna se zaposlila u restoranu Dunkin’ Donuts na Tajms skveru – ali je već prvog dana otpuštena jer je mušteriju poprskala džemom. Danas njena zarada iznosi 800 miliona, ali verujemo da je tada svaki dolar značio bogatstvo.

Izvor: Stylecaster.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.