Mnogi su žrtve mode, i biraju često stvari koje nikako ne bi trebalo da nose. Ovo su samo neke od njih (foto: Tumblr)
Mnogi su žrtve mode, i biraju često stvari koje nikako ne bi trebalo da nose. Ovo su samo neke od njih (foto: Tumblr)

Iako nam je jesen donela mnogo sunca poslednjih dana, zima će uskoro pokucati na vrata i pravo je vreme za veliko čišćenje garderobera i bacanje neprotrebnih stvari koje se masovno nose na ulici, a i vi ste među tim uniformisanim devojkama. Ovo je [tweetherder]10 stvari koje morate da prestanete da nosite odmah [/tweetherder]ako ne želite da drugi pomisle da ste zarobljeni u prošloj deceniji.

1. Helanke kao pantalone

foto: fashion.takealot.com)
(foto: fashion.takealot.com)

Isprva su bile inovativne. Nosite helnake koje su u isto vreme  i farmerke. Ali lažni teksas sa iscrtanim rajsferšlusom i džepovima može se primetiti na kilometar. Zaslužujete bolje od ovakvih helanki, te ih odmah bacite i obucite prave farmerice.

2. UGG čizme

(foto: Wenn)
(foto: Wenn)

Mnogima su ove čizme zaista grozne i na vrhu liste stvari koje nikako ne bi trebalo da nosite. Bile su loša ideja i 2006. godine, kada su bile masovno popularne, ali i danas, naročito kada se upare sa kratkim šorčićem.

3. Najlonska torba za kupovinu

(foto: Intermax.hr)
(foto: Intermax.hr)

Za vas koji mislite da je ovo super moderan materijal, moramo reći da nipošto nije. Lepo je imati veliku torbu u koju vam može stati sve što vam zatreba, ali ovo jednostavno nije ta.

4. Asimetrične haljine i suknje

(foto: prom.about.com)
(foto: prom.about.com)

Čini nam se da je poslednjih godina kupovina haljina postala nemoguć zadatak jer je toliko tih asimetričnih u radnjama. Ili se odlučite da koktel varijantu ili maksi haljnu – ne postoji ništa između.

5. Desetine narukvica prijateljstva na ruci

(foto: honestlywtf.com)
(foto: honestlywtf.com)

Jeste li srednjoškolka na letnjem raspustu? Ne. Tako smo i mislili. Jer te šarene narukvice su zaista detinjaste i smesta morate prestati da ih nosite jer se uklapaju u ostatak vaše odeće. Možete ih zameniti satom ili narukvicom kakve nose odrasle devojke.

6. Brodarice

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Najpre, to su muške cipele. Tako da ako želite da se oblačite kao muškarac, slobodno natsavite da ih nosite. U suprotnom, smesta ih ostavite gospodi koja se voze svojim brodićima i turistima koji ih sparuju sa belim čarapama.

7. Haljine poput zavoja

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Nijedna dama koja drži do sebe i svog izgleda nikada nije pomilila – ‘obući ću se kao i sve ostale devojke na zabavi’. Jer su te haljine uz telo poput zavoja postale obavezna uniforma za zabave. Ništa nije toliko specijalno na njima. Naročito činjenica da ističu vaše obline do maksimuma, ali prečesto je to mana, nego prednost takvog komada odeće.

8. Trenerke sa ispisanom pozadinom

(foto: bloomingdales.com)
(foto: bloomingdales.com)

Skoro svi u srednjoj školi nosili donje delove trenerke u neon boji na kojima su na zadnjici bile ispisane reči ‘pink’ ili ‘juicy’. Ključne reči ovde su srednja škola. Dame, na korak ste od karijere, posla ili dece i zato je vreme da bacite takve stavri koje ste nosile kao tinejdžerke.

9. Ćebasti duksevi

(foto: coatpant.com)
(foto: coatpant.com)

Postoji vreme i mesto za sve, ali ovi duksevi jednostavno nisu za svakodnevno nošenje. Imate toliko drugih stvari koje možete nositi kao jaknu ili kada vam je hladno, a te ćebaste dukseve ostavite za trčanje po hladnom vremenu ili planinarenje.

10. Patike na platformu

(foto: fashionhoob.com)
(foto: fashionhoob.com)

Spotrska obuća i platforma jednostavno nisu dobra spoj. Hoćete li trčati u kafiću? Nikada. Možda i mislite da izgledate kao Rihanna kada ih obujete, ali tužna istina je da ne podsećate na nju, već na milion devojaka širom sveta koje misle da je ove iole moderno.

Izvinjavamo se ako smo ikoga uvredili, ali ovo je bilo za opšte dobro. Jer nije sve što se masovno nosi na ulici moderno i lepo, a ni sve što je udobno i u čemo se osećamo prijatno ne moramo nositi svakodnevno. Potrudite se da ove zime budete svoji i pobacajte stvari za koje znate da nisu niti moderne niti praktične.

Izvor: Huffingtonpost.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.