sarajevsko-vencanje-1

Na nesvakidašnjem sarajevskom venčanju pored mladenaca i svatova, našao se i veliki broj policajaca i jedan vrlo specijalan gost – papa lično!

Mladenci Jasmin Marić i Aida Razman, venčali su se na dan kada je Sarajevo posetio poglavar katoličke crkve, pa je i samo odražavanje venčanja “bilo pod znakom pitanja” zbog specijalne regulacije saobraćaja i drugih bezbednosnih mera.

*** Ukoliko ste propustili: Ljubav ne zna za godine, venčanja preko 100 godina!

Srećom, ceremonija venčanja je ipak održana, a papin dolazak je čitav događaj učinio nesvakidašnjim. Fenomenalna kolekcija fotografija Eldara Nurkovića ovekovečila je trenutke ovog “gradske ludnice” – na fotografijama možemo videti policajce, mladence, svatoce, časne sestre, vernike, slučajne prolaznike i papu, glavom i bradom!

“Iako je ceo grad bio blokiran, iako je postojala mogućnost da venčanje bude otkazano, iako nam mnoge stvari nisu išle u korist, uspeli smo da napravimo genijalne fotografije”, rekao nam je fotograf Nurković i dodao: “Bili smo u pravo vreme na pravom mestu. Probili smo se kroz kordon policije i molili ih da nas puste blizu, jer su mladenci želeli da vide papu. Ovaj prolaz je bio tajna lokacija i niko osim nas nije bio prisutan”.

*** Ukoliko ste propustili: Ideje za savršenu šminku za venčanje!

Nurković ističe da su ove fotografije dokaz da nije važno ni koje ste vere, ni što ste po nacionalnosti – kada je ljubav u pitanju.

“To je takva emocija da ne može, a da vam ne izmami osmeh. Dovoljno je samo pogledati reakcije policije i svih prisutnih, bili smo pozdravljeni gromoglasnim aplauzom”, izjavio je Nurković.

Pogledajte fotografije sa ovog nesvakidašnjeg venčanja:

sarajevsko-vencanje-4

sarajevsko-vencanje-3

sarajevsko-vencanje-2

 

sarajevsko-vencanje-5

 

Izvor: index.hr

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.