Ne trčite odmah u salon: Sedam načina da prekrijete izrastak u kosi

Kako da prekrijete izrastak u kosi? (foto: Instagram)
Kako da prekrijete izrastak u kosi? (foto: Instagram)

Svakoj dami koja farba kosu jedan od najvećih problema predstavlja izrastak. Pod pretpotavkom da ne želite da trošite novac kako bi svakih nekoliko dana trčali u salon, možete uz nekoliko jednostavnih trikova prekriti izrastak i produžiti vreme do sledećeg farbanja kose.

Maskara za kosu

Maskara u boji vaše kose je sjajan način da prikrijete sede vlasi. Uklonite samo višak maskare sa četkinje kako bi izbegli grudvice i njome blago pređite preko korena. Ako vam je maskara previše lepljiva, možete upotrebiti i senku za oči u boji vaše kose.

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Dodajte volumen

Ravna kosa bez volumena je najgori izbor ako imate izrastak. Ošišajte se najpre slojevito kako bi vam kose lepršala i ne bi se slepila uz glavu. Još jedan trik je da na koren nanesete šampon za suvo pranje ili morsku so u spreju i poprskate njime izrastak. Zatim osušite fenom i očešljajte kako bi podigli kosu i odvukli pažnju sa neofarbanog korena. Plavuše sa tamnijom prirodnom kosom sjajno će izgledati sa morskom, talasastom frizurom, koja deluje kao da ste namerno ostavile koren tamnijim.

Promenite stranu razdeljka

Mnogi ljudi imaju izraženiji sedi izrastak na jednoj nego na drugoj strani. Ako je to slučaj i sa vama, promenite stranu razdeljka i gustim češljem pronađite pravi položaj koji će minimalno pokazivati koren. Ukoliko su vam sede jače na temenu, zaližite kosu unazad u visoku punđu i nanesite sjaj u spreju kako dlake ne bi štrčale.

Izvucite pramenove

Posavetujte se sa frizerom kako da najbolje prekrijete koren, naročito predeo gde se sede najviše vide. Možda će svetliji pramenovi prekriti izrastak i neće više biti vidljiv ako se opredelite za pramenove. Plavuše imaju više sreće sa sedim korenom jer se sede bolje “utapaju” u njihovu boje kose, a to će produžiti vreme između dva farbanja kod frizera i uštedeti vam novac.

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Isprobajte sredstvo za farbanje korena

Pre nekoliko godina pojavila su se specijalna kozmetička sredstva za prekrivanje izrastaka renomiranih proizvođača i to po veoma pristupačnim cenama. Dolaze u mnogo različitih nijansi i sa četkicom sa kojom je nanošenje boje veoma lako. Za što bolji rezultat, odlučite se za boju koja je za nijansu svetlija od vaše kose kako bi izbegli drastičnu razliku i tamniji koren.

Naprskajte sprej za polutrajno farbanje

Ako ne želite da nešto zabrljate pokušate li sami da ofarbate koren kod kuće, predlažemo da ispobate polutrajnu boju za koren kose u spreju. Oni takođe dolaze u nekoliko nijansi i lako se nanose olovkom koja vam pomaže da kontrolišete koliko ćete boje naneti, a što je najvažnije ispira se ako pogrešite kod nanošenja.

Nosite rajf

Marame za kosu i veliki rajfovi različitih dezena ne samo da su moderni, već vam mogu pomoći da pokrijete i izrastak. Ovaj video će vm pokazati kako da na čak 15 načina nosite maramu za kosu.

Izvor: Shefinds.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.