Nakon ovog videa nikada više nećete poželeti gumene bombone

Kako se zapravo pravi vaš omiljeni slatkiš? (foto: thisiswhyimbroke.com)
Kako se zapravo pravi vaš omiljeni slatkiš? (foto: thisiswhyimbroke.com)

Ako su gumene bombone raznih boja i oblika vaša omiljena poslastica, nemojte čitati ovaj članak – način na koji se zapravo pravi ovaj slatkiš ostaviće neizbrisiv trag u vašem mozgu.

Ako ste ikada imali prijatelja vegeterijanca koji nije želeo da jede žele ili gumene bombone, to je zato što zna da se većina ovih poslastica pravi od želatina. A želatin se dobija od životinjske kože i kostiju. Ali to što znate šta je želatin ne može vas ni pripremiti na to kako zaista izgleda njegova priprema.

Režiserka iz Belgije, Alina Kneepkens snimila je pravi horor film koji do najsitnijeg detalja opisuje kako se prave gumene bombone. Ona na snimku proces pravljenja pokazuje unazad, od finalnog proizvoda do krvavog početka. Film ove rediteljke je jedan od onih od kojih vam se prevrne želudac dok posmatrate kako se hrana koju milioni ljudi svakodnevno jedu pravi od životinjskih ostataka.

Neki slatkiši se ipak prave od veganskog surogata želatina. Agar je jedan od ovih zamenskih supstanci za želatin koji se dobija iz algi.

Pogledajte film koji otkriva tajnu nastanka gumenih meda, crva i drugih slatkiša koje smo voleli.

Izvor: Huffingtonpost.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.