Naučno dokazano: 8 načina da se DOPADNEŠ drugima

maske

Svi mi želimo da ostavimo pozitivan utisak na druge, ali uvek treba imati na umu da se ne treba dopasti baš svakome i ne po svaku cenu.

Ali, ako nam je baš stalo da ostavimo lep utisak na nekoga ili da mu privučemo pažnju, sudeći prema jednoj naučnoj studiji evo na koje stvari treba da obratimo pažnju.

Ljudi, uglavnom, više vole lidere nego one koji sve prepuštaju drugima. Naravno da je sve stvar dogovora i da niko ne treba da bude ‘gazda’ i onaj koji odlučuje o svemu u bilo kom odnosu, ali s vremena na vreme pokaži da se i ti nešto pitaš.

odluka

Osmeh je veoma bitan za stvaranje komunikacije. Ali onaj iskren. Najlakše je prepoznati izveštačeni osmeh. Ali u svakom danu sigurno postoje stvari koje te vesele i zbog kojih voliš današnji dan. Pokaži to drugima i ne upiri stalno prstom u probleme. Svi ih imamo, pa šta? Mora se nekako nastaviti dalje.

perspektiva

Deljenje ličnih stvari je uvek plus jer time pokazujemo nekome da mu verujemo. Međutim, ukoliko ne pokažemo interes za njegov ili njen privatni život (ili bilo šta o čemu priča) steći će utisak o nama kao o osobi koja je došla da vodi monolog i samo joj je potrebna publika.

pitanja

Gestovi su jako bitni. Govor tela govori o nama mnogo više nego što smo toga svesni. Više o tome možeš pročitati OVDE.

poza

Ne treba ići glavom kroz zid ili uvek biti ‘mimo celog sveta’, ali uključi razum i emocije kada odlučuješ o svom životu, odnosno nemoj da radiš neke stvari samo zato što ih rade svi drugi.

primer

Samoća je zdrava i preko potrebna da rešimo neke svoje nedoumice. Ali ukoliko nam ona postane manir, uskoro ćemo postati osoba kakvu će drugi izbegavati čak i onda kada nam bude potrebno društvo.

samoca

Jedna naučna studija je pokazala da je žene na vrh liste prioriteta onoga što očekuju od muškarca stavljaju smisao za humor, što je dobro za muško-ženske odnose jer muškarcu ništa više ne daje na samopouzdanju nego to kada je u stanju da nasmeje jednu ženu.

smeh

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.