Fantastično: 10 neuobičajenih primena baby pudera

Kako vam bebi puder može pomoći u svakodnevnom žibotu? (foto: wwwlosy.pl/)
Kako vam bebi puder može pomoći u svakodnevnom žibotu? (foto: wwwlosy.pl/)

Pripadate li onoj grupi ljudi koji misle da je puder dobar samo za bebe i sprečavanje prekomernog znojenja nogu? Mnogo je šira upotreba bebi talka nego što mislite i evo koje su situacije kada vam ovaj proizvod umnogome može olakšati život.

1. Za volumen trepavica

Nakon što nanesete prvi sloj maskare, pomoću štapića za uši stavite malo pudera, a zatim još jedan sloj maskare. Trepavice će dobiti neverovatan volumen i gustinu.

2. Razmršavanje ogrlica

Poprskajte malo talka na čvor koi se stvorio na lančiću i nežno protrljajte čvor prstima i palcem ne bi li ga odmrsili.

3. Kao suvi šampon

Ovaj trik će vam pomoći kada vam je kosa umašćena, a nemate mnogo vremena da je operete. Nanesite bebi puder na kosu, nežno masirajte u korenu i rasčešljajte dobro kako se puder više ne bi video.

4. Uklanjanje mrlja sa odeće

Kao bi uklonili uporne mrlje, nanesite malo pudera na obe strane fleke, utljajte i ostavite da odstoji sat vremena kako bi prah upio višak masnoće. Na kraju operite i osušite.

5. Uklanjanje peska sa stopala i obuće

Jednostava način da vam mokar pesak ne ulazi u obuću na plaži je da stopala poprskate talkom. On ukljanja višak vlage sa vaše kože i pesak će odmah spadati sa stopala. Takođe, možete to uraditi i sa obućom.

6. Osvežava posteljinu

Ovaj trik je savršen za vrele, letnje noći. Poprskajte malo talka između posteljine za svežinu i ispravljanje neravnina na njoj. Uz to ćete uživati u svežem mirisu koji bebi puder ostavlja za sobom.

7. Da stvari od kože izgledaju kao nove

Sve što treba da uradite je da svoju kožnu odeću učinite da zablista je da na nju nanesete malo pudera i utljate ga krpicom od mikrofibera.

8. Održavanje dlake ljubimaca

Talk možete upotrebiti kao suvi šampon da bi osvežili dlaku kućnih ljubimaca između dva pranja. Poprskajte puder na dlaku i nežno utrljajte u kožu. Važno je samo da talk ne dođu u dodir sa očima i nosom.

9. Za lepšu kožu pre depiliranja

Nanesite malo talka na kožu pre depilacije voskom. To će sprečiti da se vosak prejako zalepi te će vas uklanjanje dlačica manje boleti i koža će biti mnogo mekša i manje izitiranija nakon toga.

10. Neutrališe neprijatan miris urina kućnih ljubimaca

Kako bi uklonili neprijatan miris urina ljubimaca sa tepiha ili podova, jednostavno naprskajte puder na te površine i usisajte.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.