Ako mislite da znate sa koliko ste muškaraca spavale – grešite!

indirect-sexual-partners-4

Nedavno se na internetu pojavio novi servis koji vam pokazuje da šanse da dobijete klamidiju, herpes ili druge seksualno prenosive bolesti nisu tako male koliko ste vi možda mislili i da vam je broj seksualnih partnera zapravo mnogo veći od realnog.

Poput lošeg trača, i seksualno prenosive bolesti se brzo i daleko šire. Mislite da ste bezbedni samo zato što znate istoriju vašeg sadašnjeg partnera? Ovaj kalkulator indirektnog broja seksualnih partnera će vam dokazati suprotno. Kreirala ga je britanska onlajn farmaceutska kuća i on dokazuje da ne samo da treba da brinete zbog svih ljudi sa kojima ste vi bili intimni, već i zbog svih onih sa kojima su vaši parteri bili, zatim sledeći, sve do šestog stepena.

Young man and woman in bed. Couple.

Prema ovom kalkulatoru, ako ste imali samo jednog partnera u 20-im je kao da ste indirektno spavali da 479.201 osobom. A prema nekim najnovijim istraživanjima, 70% žena ima od dva do četiri partnera tokom života, što znači da ste između 20 i 34 godine spavali sa čak milion i po partnera! Naravno indirektno, ali sve to neverovatno povećava rizike od seksualno prenosivih bolesti. Kalkulator je isprva i napravljen da mi ljudima, naročito mladima, ukazao na rizike nebezbednog seksa i kako se lako mogu dobiti i herpes i klamidija ako se ne koristi kondom. Međutim, čak i sa njim, neke bolesti se mogu javiti, a već ste možda i nosilac seskualno prenosive bolesti, a da nemate nikakvih simptoma.

indirect-sexual-partners-1

Ali nemojte još uvek da ludite i zareknete se na večn celibat. Doktori koji stoje iza projekta samo žele da informišu ljude da vode računa o svom zrdavlju i ne upuštaju se u nesigurne seksualne veze, a naročito da idu kod lekara i testiraju se redovno. Najvažnije je ipak na kraju apsolutno uvek koristiti kondome, kao i dobro se upoznati sa partnerom i porazgovarati sa njim o seksu pre nego što se prepustite strastima.

Ovaj kalkulator funkcioniše po Milgramovoj teoriji šest stepeni razdvojenosti, koja kaže kako bi bilo koje dve osobe međusobno mogle da dođu u kontakt preko šest drugih ljudi. OVDE proverite koliko ste zaista partnera imali do sada u životu – sigurno ćete ostati šokirani rezultatom.

Izvor: Shape.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.