Majka heroj: Posle dvostruke mastektomije postala je model za veš

Debbi posle svih nedaća konačno ima razloga za osmeh (foto: Media Wales Ltd)
Debbie posle svih nedaća konačno ima razloga za osmeh (foto: Media Wales Ltd)

Debbie Murphy je kancer dijagnostikovan prošlog aprila i iako u prošlosti nikada nije ni pomišljala da pozira u donjem vešu, borba sa ovom opakom bolešću joj je pokazala da treba da se oseća dobro u svojoj koži. Naročito je snagu pronašla u svom trogodišnjem sinu koji joj je govorio da je prelepa čak i kada je izgubila kosu i naterao je da se prijavi na takmičenje za modela veša za žene koje su se podvrgele mastektomiji.

Debbie je bila jedna od pet finalistkinja konkursa i nakog glasanja putem Facebooka, sudije su joj dodelile titulu pobednice takmičenja Svakodnevna Superžena i njena fotografija će se naći na naslovnoj strani kataloga veša brenda Lorna Drew za 2016. godinu.

Debbie sa sinom Roryjem koji joj je ovorio da je prelepa i kada je ostala bez kose (foto: Media Wales Ltd)
Debbie sa sinom Roryjem koji joj je govorio da je prelepa i kada je ostala bez kose (foto: Media Wales Ltd)

“Drugu mastektomiju sam imla u junu i upravo završavam sa tretmanima”, kaže Debbie. “Bila sam zabrinuta kako će me moj sin Rory upamtiti, i zato sam želela da uradim nešto što će mu ostaviti uspomene na mene. Inspirisao me je da se prijavim na konkurs jer kada sam morala da obrijem kosu, prišao je, pomilovao me po glavi i rekao: ‘Prelepa si’. Plakala sam jer sam znala da me voli bez obzira na sve i da imamo neraskidivu vezu. Ja sam za njega mama i to kako izgledam ništa ne menja”.

Samohrana majka je postala model za veš za žene koje su se kao i ona podrvrgle mastektomiji (foto: Media Wales Ltd)
Samohrana majka je postala model za veš za žene koje su se kao i ona podrvrgle mastektomiji (foto: Media Wales Ltd)

Posle poteškoća i bola koji donosi ova opaka bolest i napornih tretmana, Debbie je skupila snage i pozirala u gaćicama i grudnjaku koji ima specijalne korpe za žene koje su se podvrgnule mastektomiji. Ona kaže: “Htela sam da se osetim ženstveno i pokažem sebi da mogu da nosim odeću koja pokazuje moju figuru, kao i veš kakav nose mladi”.

Samohrana majka trogodišnjeg sina je u prijavi za takmičenja napisala da joj je upavo on bio jedina svetla takča kada je mislila da je sve izgubljeno i da je samo zbog njega smogla snage da se izbori sa opakom bolešću: “Ušuškali bi se jedan pored drugog kada sam bila preslaba da ustanem iz kreveta i zajedno smo stvarali dragocene uspomene. Kada čujete od svog deteta da ste lepi i kada ste ostali i bez kose i bez grudi, to pokazuje da nas naše telo ne definiše kao ljude. Najvažnije je ono što nosimo u sebi”.

Debbie i Rory su sada nasmejani i srećni jer je bolest prošla (foto: Media Wales Ltd)
Debbie i Rory su sada nasmejani i srećni jer je bolest prošla (foto: Media Wales Ltd)

Lorna Murchie, direktorka mode kuće Lorna Drew, kaže:  “Eto zašto smo ovo takmičenje i nazvali Svakodnevna Superžena. Ovo su stvarne žene koje se bore sa stvarnim problemima pod veoma teškim uslovima. I Debbie je zasluženo pobedila”.

Izvor: Dailymail.co.uk
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.