Loše izgledate na selfijima? Izbegnite ove 4 greške!

selfi-poziranje
(foto: instagram.com/nikkietutorials)

Za dobar selfi potrebno je obezbediti čitav niz idealnih uslova: dobar ugao slikanja, osvetljenje, pozadinu…

Ipak, često se dešava da na fotografijama ispadnemo jako loše, čak i kada smo sigurno da smo sve odradili kako treba, a jedan od kivaca za ovo može biti i loš odabir mejkapa proizvoda.

Za sve devojke koje obožavaju da se fotkaju, poznata kozmetičarka slavnih dama Kelli Bartlett izdvojila je četiri mejkap greške koje mogu doprineti da na selfijima izgledate loše.

1. Previše pudera u prahu

Previše pudera u prahu može učiniti da vaše lice izgleda beživotno i “dosadno”. Bez prirodnih kontura, koje puder u prahu briše – vaše lice će izgledati veće i okruglije nego što zaista jeste.

2. Previše naglašane obrve

natalia-obrve

Svi smo dobro upoznati sa trendom gustih, debelih i prenaglašenih obrva koji ne izlazi iz mode već nekoliko godina. Ipak, prenaglašene obrve daju licu grub izgled i odvlače pažnju sa lepih crta lica koje bi trebalo “držati” u prvom planu.

3. Previše highlightera

Verovatno ste primetili da pojedine devojke na svojim fotografijama izgledaju kao reklama za disko kuglu. Stavljanjem prevelike količine highlightera postiže se upravo takav efekat. Umerena (čitajte -mala) količina highlightera vašoj koži može obezbediti diskretan i zdrav sjaj koji će učiniti da izgleda odmorno i mladoliko. Dakle, ne preterujte!

4. Ne nanosite maskaru

Trepavice bez maskare mogu učiniti da izgledate pomalo “pospano”. Dakle, maskara je obavezan saveznik u “borbi” za savršen selfi, jer istaknute trepavice otvaraju vaš pogled i savršeno ističu vaše oči.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.