Ljubavne zapovesti: 12 jednostavnih tajni srećnih veza

(foto: Brightside.me)
(foto: Brightside.me)

Neki parovi su kao vino – što su stariji to su bolji. Ovo su samo neke od tajni uspešnih i skladnih veza, koje bi oni koji su tek na početku romanse trebalo dobro da zapamte ukoliko žele da što duže ostanu u sigurnoj luci.

 • Budi iskren i uvek ostani svoj – Nemoj da predstavljaš sebe boljim nego što jesi. Ti si to što jesi i tako je mnogo onoga što se na tebi može voleti. Onaj ko će sve te dobre stvari zanemariti zbog onih loših, nije te ni vredan. Uostalom, nijedna laž ne traje dugo i neće proći mnogo pre nego što maske padnu i tada ne možeš kriviti nikoga, osim sebe, za kraj. Budi iskren i otvoreno reci ko si i kako se osećaš. Niko ne ume da čita tvoje misli, ali kada ih kažeš naglas ne samo da će te čuti, nego će oni pravi zavoleti tvoju iskrenost i spremnost da baš njima pokažeš i svoju ranjivu stranu.
 • Ostani optimističan u svakoj situaciji – Negativnost neće rešiti nijedan problem, samo će ga pogoršati. Gde postoji volja da se problemi reše, umesto da se vode beskorisne rasprave ukurg, problemi će se i rešiti.
 • Budi najveća podrška svom partneru – Bitno je da pratiš ritam osobe koju voliš i da se nađeš tu za njega kada mu je to najpotrebnije. Ukoliko uvek razgovaraš sa njim, znaćeš i šta ga muči, pa ćeš tako razumeti ako nekada iskali lično nezadovoljstvo na tebi. To nikako ne znači da si ti bilo čija vreća za udaranje i da treba da trpiš bilo kakve izlive besa, ali kada osetiš da je tvoj partner bez osnova negativan prema tebi, uzmi ga za ruku, zagrli ga i otvoreno mu reci da si tu za njega. Oni pravi će znati to da cene i da se izvine ukoliko su pogrešili.
(foto: Brightside.me)
(foto: Brightside.me)
 • Neprestano iskazuj svoju ljubav – Ne oslanjaj se na to da tvoj partner zna šta osećaš prema njemu. Reci mu da ga voliš kada to osetiš, istakni koje su to stvari koje ceniš kod njega i u njegovom karakteru.
 • Daj mu prostora – Ponekad je lepo provesti ceo dan sa osobom koju voliš, ali ako želiš da ostane što duže u tvom životu ostavi mu mesta za stvari koje su ga učinile osobom koja te je privukla. Previše vremena u kom ste usmereni samo jedno na drugo dovodi do toga da se negde usput izgubite, zaboravite na sebe, i ti i on.
 • Poštujte jedno drugo – Ljubomora je sasvim prirodna stvar kada volimo nekoga, ali ukoliko ga stalno sumnjičimo i proveravamo, samo ćemo mu pokazati da mu ne verujemo, odnosno da verujemo da u njemu postoji osoba koja bi nam učinila nešto nažao. Kada je ljubomora bezrazložna onda to navodi partnera na pomisao da ga baš i ne cenimo kao osobu i da ga vidimo gorim nego što jeste.
(foto: Brightside.me)
(foto: Brightside.me)
 • Ne pokušavaj da promeniš osobu koju voliš – Ti i on baš i ne volite iste stvari i to je sasvim okej. U neki svoj hobi možeš da uključiš njega ili on tebe u neki svoj, ali to ne znači da treba da podelite baš sve jedno sa drugim. Upoznaj se sa stvarima koje ga ispunjavaju, pokušaj da razumeš da šta je to što u njemu budi toliku strast, ali ne nameći ni sebi ni njemu obavezu da zavoli istu stvar podjednako.
 • Napravite gomilu “fizičkih” uspomena zajedno – Zajedničke fotografije sa letovanja, iz izlazaka i slično neka budu podsetik na dane kada vam je bilo najlepše. Prelistajte ih zajedno kada baš i ne ide sve kako treba ili neka poneka od njih bude u vašoj sobi. Poželećete da doživite još mnogo takvih momenata.
 • Nemojte da ubijete romantiku – Naravno da vremenom nismo toliko poletni da svakodnevno iznenađujemo malim znacima pažnje partnera kao na početku veze, ali s vremena na vreme ga iznenadite lepim gestom, bez određenog povoda ili obeležavanja neke godišnjice ili važnog datuma.
 • Dajte do znanja vašem partneru da mislite na njega i kada nije tu – To ne znači da treba da ga bombardujete gomilom poruka ako provodite dan ili više odvojeno, ali poruka za dobro jutro ili laku noć je uvek dobrodošla.
 • Pričajte o snovima i željama za budućnost – Nemojte da ga isprepadate pričom o deci i njihovim imenima, ali podelite sa njim da biste voleli da bude tu kada diplomirate ili postignete nešto u životu o čemu dugo maštate.
Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.