Šta vaše lice pokušava da vam kaže? (foto: SheKnows)
Šta vaše lice pokušava da vam kaže? (foto: SheKnows)

Prema staroj istočnjačkoj medicini, naše lice savršeno oslikava naše zdravlje i naš način života.

Pokušaćemo da otkrijemo koje to signale šalje koža na licu i da li je zbog toga potrebno promeniti neke navike kako bi sačuvali zdravlje.

Mršavo i upalo vice

Verovatno ste preterali sa dijetom ili izgladnjivanjem. Kada previše vežbate, koža lica ne dobija potrebnu količinu kiseonika, a najviše stradaju vaše jagodice.

Osmislite novi plan ishrane i vežbanja kako bi lice ponovo dobilo boju i jedrinu.

Otečeno lice

Ako primećujete da vam je lice otečeno, potrebno je malo više posvetiti vremena vežbanju ili smanjiti nivo stresa i konzumiranja alkohola. Ova tri faktora negativno utiču na stavranje kalogena, i zbog toga lice natiče..

Bore

Ako volite da provodite vreme na suncu, morate da znate da je ultraljubičasto zračenje jedan od glavnih uzročnika prevremenog stvaranja bora na licu. Kako je koža oko očiju mnogo tanja i delikatnija, sunce je veoma lako može oštetiti.

Nemojte zaboraviti da na lice stavite kremu sa zaštitnim faktorom, čak i kad je oblačno.

Suva koža

Vaša slaba ishrana je glavni razlog zbog kog vam je koža suva i osetljiva. Slab unos hraniljivih materija dovodi do deficita neophodnih vitamina i minerala koji su vitalni za elastičnost kože. Imajte na umu da su kreme protiv starenja potpuno beskorisne ako ne vodite računa o svojoj koži iznutra.

Unosite zato dovoljno voća i povrća i vrlo brzo ćete videti poboljšanje na koži.

Crvenilo kože

Konzumiranje previše kafe može dovesti do iritacija i crvenila na koži. Kofein isušuje ćelije, izazivajući upalu i isušenost. Takođe, ako radite noću i spavate tokom dana, može doći do manjka vitanima D zbog nedovoljnog izlaganja suncu.

Potrebno je smanjiti unos kofeina ili zameniti kafu nekim drugim napitkom. Da bi dobili dovoljno vitamina D, boravite na sunčevoj svetlosti svakog dana, ali ne zaboravite kremu za sunčanje.

Žuta koža

Ako primetite da vam koža poprima žutu boju, možda imate problema sa jetrom ili anemijom. Veoma je važno konsultovati se sa lekarom što pre ako primetite ovakve promene na koži.

Bleda koža

Ako koža postaje bleđa neko inače, to je znak manjka gvožđa u organizmu. Povećajte unos namirnica bogatih gvožđem, poput mesa i mahunarki. Ne zaboravite i vitamin C, koji olakšava apsorpciju gvožđa u organizmu.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.