Farah je vrlo uspešna blogerka i jedna od dvojnica Kim Kardashian (foto: Facebook)
Farah je vrlo uspešna blogerka i jedna od dvojnica Kim Kardashian (foto: Facebook)

Farah Dhukai, blogerka čije smo savete i do sada delili na sajtu, ovog puta otkrila je kako da se našminkate bez trunke šminke.

Na svom Facebook profilu podelila je video u kome objašnjava kako da konturišete lice samo uz pomoć kafe, kakaa u prahu i meda.

Video Dhukaijeve je do sada videlo preko milion ljudi, a ona je dala savet za dve maske za naglašavanje i konturisanje koje će učiniti da vam koža sija i deluje zategnuto. Maske se nanose dva puta nedeljno za maksimalne rezultate prirodnog konturisanja.

Za prvu masku, za naglašavanje, potrebno je:

  • latice ruže (možete koristiti sušene ili sveže)
  • med – malo manje od kašike
  • jogurt – jedna kašika

Jogurt sadrži laktozu koja ljuštenjem posvetljuje kožu i zateže je i sprečava pojavu bora, te je sjajan za područje oko očiju. Takođe, jogurt sadrži vitamin B koji daje sjaj koži i hidrira je. Ružina voda takođe posvetljuje kožu i tonira je i čini neverovatno glatkom, dok je med pun antioksidansa koji hidriraju kožu i čine je sjajnom.

Maska za konturisanje takođe sadrži tri sastojka koja možete pronaći u kuhinji, a to su:

  • skuvana espreso ili obična kafa – jedna kašika
  • kakao u prahu – jedna kašika
  • med – malo manje od kašike

Kofein iz kafe izvlači višak masnoće iz kože, te je čini zategnutom i čvrstom. To je najvažniji sastojak kod ovakvog konturisanja i ne može se zameniti. Kakao prah je prirodno sredstvo za sunčaje koje poboljšava ten. Pun je vitamina C i masnoća koja čine kožu zdravom.

Evo kratkog video sa uputstvom.

https://www.facebook.com/farahdhukai/videos/1185148861535257/

Izvor: Dailymail.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.