Transformišite CELO TELO – za samo 4 nedelje!

Vežbe za sjajnu figuru (foto: Popsugar)
Vežbe za sjajnu figuru (foto: Popsugar)

Iako se sezona bikinija uskoro završava, nije loše na vreme krenuti sa pripremama za sledeće leto ili jednostavno u bilo koje godišnje doba voditi računa o zdravom telu i svom izgledu.

Ako želite da zategnete mišiće i budete fit tokom cele godine, predstavljamo vam samo sedam vežbi koje su vam dovoljne za to. Ne morate da idete u teretanu ili kupujete skupu opremu, potrebna vam je samo posvećenost i deset minuta dnevno. Za samo četiri nedelje videćete sjajne rezulatate i telo o kakvom ste oduvek sanjali.

Daska

(Foto: Popsugar)
(Foto: Popsugar)

Ovo je statička vežba što znači da se ne pomerate dok je radite, već je neophodno telo držati u pravilnom položaju. Oslonite se na laktove, dlanove i prednji deo stopala. Veoma je važno držati leđa pravo bez da spuštate struk ili podižete zadnjicu. Ako vam nije teško da držite telo u ovom položaju, onda nešto ne radite kako treba. Dok radite ovu vežbu, pokrećete i trbušne, mišiće ruke, leđa i zatežete butine.

Sklekovi

(Foto: Popsugar)
(Foto: Popsugar)

Kako bi ispravo uradili sklekove, zamislite da vam je prethodna vežba, daska, početni položaj, i onda se odgurnite na rukama. Najvažnije je držati leđa ispravljene, noge i zadnjicu u pravoj liniji, čime ćete napreguti trbušne i mišiće na rukama. Sledeći korak je vratiti se u početni položaj što sporije možete.

Zatezanje butina i zadnjice

(Foto: Popsugar)
(Foto: Popsugar)

Vežbu započnite kako je prikazano na fotografiji, podižući se na ruke i kolena. Zatim istegnite jednu nogu i pokušajte da je držite pravo dok podižete i istežete suprotnu ruku u isto vreme. Zatim vežbu odradite i sa drugom nogom i rukom.

Čučnjevi

(Foto: Popsugar)
(Foto: Popsugar)

Čučnjevi se zasnivaju na balansu. Noge raširite u nivou ramena i čvrsto se oslonite na stopala. Zatim polako počnite sa čučnjevima kao da ćete sesti na neku zamišljenu stolicu. Kolena i stopala držite pravo, a donji deo leđa povucite na nazad koliko god možete. Ravnotežu održavajte tako što ćete ruke postaviti ispred, kao na fotografiji. Kada se spustite, počnite da se podižete što sporije možete.

Vežbe za trbušnjake

(Foto: Popsugar)
(Foto: Popsugar)

Lezite na leđa i istegnite ruke naviše, zatim polako podignite jednu nogu, savijte je u kolenu i dodirnite rukom, kako je prikazano na fotografiji. Vratite se u početni položaj i ponovite sa drugom nogom i rukom. Ne zaboravite najvažnije pravilo – leva ruka ide na levu nogu, a desna na desnu.

Stomak i zadnjica

(Foto: Popsugar)
(Foto: Popsugar)

Oslonite se najpre na ruke i stopala tako da vaše telo formira trougao na podu. Podignite jednu nogu što više možete, kako je pokazano na prvoj fotografiji, a zatim je polako spustite te pokušajte da kolenom dodirnete vrh nosa. Vratite se u početni položaj i primenite drugu nogu.

Struk

(Foto: Popsugar)
(Foto: Popsugar)

Zauzmite početni položaj sa raširenim nogama i malo savijenim kolenima i leđima čvrsto oslonjenim na zid. Ztim spojite prste ili uzmite loptu, kako je prikazano na fotografiji, i polako pomerajte ruke od jedne do druge strane, pokušavajući da dodirnete zid njima. Najvažnije je ostati u istom položaju i ne pomerati noge.

ČETVORONEDELJNI PLAN VEŽBANJA:

1. nedelja

Odradite sledeće vežbe za 6 dana:

2 minuta daske

1 minut sklekova

1 minut butine i zadnjicu

1 minut trbušnjake

1 minut stomak i zadnjicu

1 minut struk

2 minuta daska

Odmorite desetak sekundi između vežbi.

2. nedelja

Ova dva seta radite naizmenično tokom 6 dana:

Set 1:

3 minuta daske

3 minuta vežbi za trbušnjake

3 minuta za zadnjicu i stomak

Odmorite desetak sekundi između vežbi.

Set 2:

3 minuta vežbe za struk

3 minuta sklekova

3 minuta za zadnjicu i trbušnjake

Odmorite desetak sekundi između vežbi.

3. nedelja: Ponovite vežbe iz 1. nedelje

4. nedelja: Ponovite vežbe iz 2. nedelje

Ako sve vežbe radite ispravno, postići ćete sjajne rezultate za samo mesec dana i još i razviti naviku da dnevno odvojite deset minuta za trening. A ako želite da još više pobočkšate svoje telo, samo duplirajte vreme trajanja vežbi.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.