Kako uz par feng shui pravila brzo doći do željenih CILJEVA

Feng Shui (Foto: vivaiquique/Flickr.com)
Feng Shui je sinergija u svim aspektima života. (Foto: vivaiquique/Flickr.com)

Feng shui je nauka koja je polako ušla i u naše domove. Nauka koja ima mnogo interesantnih i logičnih pristupa, jer smo dosta običaja povukli od naših predaka. Ti običaji su skoro identični sa takozvanim Pravilima po Feng Shui principima.

Najvažnije je da shvatite koje ste knjige čitali ili tekstove na internetu. Pojavljuju se razni natpisi, ali  uskoro možete uvideti da su neki kontradiktorni, odnosno da jedan potire drugi jer su različiti pisci. Svi su dobri ali su pisci tekstova završili različite  škole. To su zamke kada se feng shui koristi sa amaterskim znanjem.

Odmah da vas uputim da postoji nekoliko škola Feng shui. Počev od staro-kineske škole iz Singapura, Hong Konga, Malezije, Tibetanske, Kineske… pa do zapadnih škola BTB ili modifikovanih i primenljivih za zapadnu kulturu.

Zbog toga, nemojte se nervirati kada nešto ne shvatate, jer je Feng Shui veoma opširna nauka. Zahteva širok spektar znanja iz raznih nivoa pa do dijametralno različitih nauka koje se savršenouklapaju i primenjuju u feng shuiju. Praktično je sinergija u svim aspektima života.

Poznato vam je da je telo hram naše duše.

Važno je da znate da je stan hram našeg tela, jer je u interakciji.

Ako mislite da će vam žabice, kineski novčići ili bilo koji drugi feng shui lekovi doneti bogatstvo, onda se jako varate. Postoje određena, a veoma važna pravila koja se primenjuju kao baza ili osnov feng shui nauke.

Ovi feng shui lekovi su odlični i veoma primenjivi kada ste uredili svoj prostor po sledećim važnim pravilima:

  1. Jako je važno da znate na kojoj strani sveta se nalaze vaša ulazna vrata kao glavni ulaz chi energije poznat kao Zmajev udah. To je početak rada svih feng shui konsultanata.
  2. Najvažnija je čistoća i higijena prostora. Podrazumeva se da su ormani, fioke, police i svi ćoškovi očišćeni i da su stvari lepo poređane. Takođe, stvari koje ne koristite više od 2 godine, podelite nekome. Dobro delo drugome, a vama odblokirane loše energije.
  3. Višak nameštaja podrazumeva blokadu i stagnaciju na svim poljima. Prošetajte od ulaznih vrata ka svim prostorijama. Ako vas neki nameštaj “udara” dok prolazite ili zaobilazite i preskačete stvari na podu, budite sigurni da će da vas zaobilazi sreća i preskače novac, ali i ljubav.
  4. Da li imate mračne hodnike, sobe ili kupatila? Obavezno okrečite u neku boju sunca kao što je žuta, svetlo oranž. One povećavaju prostoriju i odbijaju svetlost, za razliku od bele koja skuplja svetlost u sebe. Ovde se misli na bele zidove. Osvetliti jakim svetlom koje ćete okrenuti ka plafonu, pa će se dobiti efekat visokog plafona. U prevodu, otvorenost ka nebu i manje tereta na svojim leđima. “Lakše se diše”
  5. Prilaz prozorima je prilaz novca vašem prostoru. Uklonite sav nameštaj koji vam blokira prilaz prozorima. Saksije sa cvećem ili neki ukrasi i igračke skloniti sa simsa ili sa prozorske daske, da bi brzo i nesmetano mogli da otvarate prozore. Otvorite zavese, roletne i sve što zatvara prozore i pristup svetlosti. Provetravajte često, jer je to direktno vezano za jačinu ličnosti, bez strahova. Kada ste povratili snagu, onda imate šansu da dobijete ideje za nove poslove i bolji priliv novca.
  6. Određene strane sveta su direktno vezane za razne događaje, emocije i materiju. Stoga je potrebno podeliti stan na 8 delova plus centar, što iznosi 9 sektora u prostoru. U sledećim tekstovima će biti detaljnijih objašnjenja.
  7. Sva tehnika koja je pokvarena ili koju ne koristite, kao  prastari mobilni telefoni, video uređaji ili mašine i šporeti, usisivači i slično  dovode do zastoja chi energije. Dakle, dovodi do zastoja u vašem poslu ili sreći ili ljubavi. Ovo je vezano za određene sektore u stanu ili u firmi. Ako se nalazi na primer, na jugozapadnoj strani stana, budite sigurni da će doći do blokade i zahlađenja u ljubavi, komunikaciji. ali i shvatanju i priči sa svojom decom. Na poslovnom nivou, gubitak dobrog PR ili nekih poslovnih partnera jer su bili loši pregovori i dogovori.
  8. Ako posmatrate vaš prostor kao jedan organizam, onda će vam ovo biti logično. Svi električni uređaji su povezani za energiju misli i mozga pa i nerava. Stoga, kada ste nervozni ne sedajte za kompjuter, nego se prošetajte. U protivnom može da se pokvari i crkne, kao i sijalice, mašine, šporet i slično. Ili iskoče osigurači. Ako vam curi kazanče ili česme, može se desiti da imate probleme sa bešikom ili bubrezima. Ako su vam zidovi i podovi napukli, može doći do pucanja kostiju, padova i lomova. Na poslovnom nivou, pad poslova, autoriteta kod zaposlenih i partnera, ali i bankrot. Što znači da je veoma važno sve popraviti i doterati u svom prostoru.
  9. Provetravajte prostor po feng shui načinu. Simpatično je, ali nadasve jako korisno. Počnite od ulaznih vrata. Širom ih otvorite da uđe glavna chi koja se zove sheng chi. Onda krenite ka ostalim prostorijama kao kazaljka na satu – sa leve na desnu stranu prostora. Uđite u sledeću prostoriju sa leve strane gledajući sa vrata. Otvorite prozor, neko vreme, zatvorite i idite dalje u drugu prostoriju, i tako redom do kraja.
  10. Posvetite vaš prostor. To je najlakše ako slavite Slavu, pa taj dan su svi ukućani zajedno u ljubavi i slavi. S obzirom da feng shui nema veze sa religijom, onda ko ne slavi, može da sam napravi rođendan stana. Da li je to dan useljenja, renoviranja ili neki drugi događaj, važno je da ga ponavljate svake godine kao ritual slavlja.

U sledećim nastavcima detaljnija objašnjenja kako da podignete veći priliv novcu, ljubavi, zdravlju, deci, putovanjima, planovima itd.

Mima Miković, internacionalno sertifikovani profesionalni feng shui konsultant kod IPHM.
Mima Miković

Inostrano sertifikovani Feng shui i kristal instruktor i akreditovani profesionalni Feng shui konsultant, kristaloterapeut, life coach i Japanski Tradicionalni Reiki healer. Radi feng shui analize, life coaching, kreiranje stila i imidža osobe, kristaloterapiju i obučava druge da primenjuju u svom ličnom razvoju. Učenje Feng shui je bazirala na drevnim feng shui školama i poseduje sertifikate od svetske asocijacije IFSA iz Singapura i sertifikate Engleske asocijacije IPHM. Svoja znanja je nadgradila i sa zapadnim modernim feng shuijem u Americi i Engleskoj, gde je i sertifikovala svoje diplome i dobila akreditaciju kod IPHM za rad po celom svetu.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.