Darkfild metoda – Provera opšteg stanja organizma putem analize živih ćelija

Jedna kap krvi govori mnogo o vašem trenutnom zdravlju (Foto: forbes.com)
Jedna kap krvi govori mnogo o vašem trenutnom zdravlju (Foto: forbes.com)

Ovaj koncept analize živih ćelija osmišljen je 1901. godine i korišćen u velikoj meri za dijagnostistifikovanje sifilisa.

U poslednjih trideset godina pokazao se kao izuzetno delotvoran u proveri opšteg stanja organizama i utvrđivanja mnogih disbalansa u ishrani koji je nametnuo današnji ubrzan tempo života. Zato nove generacije postaju sve svesnije potrebe da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem.

Darkfild metoda sastoji se u pregledu sveže, “žive” kapi krvi pod mikroskopom, gde i pacijent uz pomoć i tumačenje lekara na licu mesta, putem monitora može posmatrati sve aktivnosti koje se u dešavaju u njegovom organizmu i koje utiču i na izgled krvi.

Zahvaljujući velikim uvećanjima na mikroskopu, [tweetherder]Darkfild metodom je moguće utvrditi i najfinije, najranije poremećaje unutrašnje ravnoteže organizma[/tweetherder], koji bi nakon nekoliko nedelja, meseci ili godina, ukoliko se ne leče, doveli do pojave bolesti.

Darkfild metoda detektuje i mnoge disbalanse u ishrani mnogo pre nego što rutinski biohemijski testovi pokažu ikakvu abnormalnost.

Vodeći se devizom bolje sprečiti nego lečiti, ova metoda je najbolja preporuka za preventivu.

Dr Dragana Živojinović-Ganem, lekar opšte prakse, nutricionista, psihoterapeut.
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.