oblik-rumenila-prema-obliku-lica

Kada se nanosi rumenilo mora se voditi računa o obliku lica, pa se time i voditi, ali i prilagoditi nijansa i boja tenu i tipu kože. Ukoliko nanesete previše, intezivnu boju ili pogrešno, umesto što ćete ulepšati lice, možete postići suprotan efekat ili istaći ono što ne bi trebalo.

 

Srcoliki oblik lica

Obratite pažnju na lučnu liniju, to je mesto na koje nanosite rumenilo, od pravca obraza do sredine nosa, pa sve do spoljašnjeg ugla oka. S obzirom da se rumenilo nanosi kako bi se istakao određeni oblik lica, odnosno ublažile određene karakteristike oblika lica, ukoliko ne biste ovako naneli rumenilo, mogli biste samo postići još veći efekat sužavanja i onako već dovoljno uskog i špicastog donjeg dela lica. Pravilnim nanošenjem rumenila na srcoliki oblik lica vizuelno sužavate gornji deo glave i tako naglašavate jagodice i otvarate lice.

Okrugao oblik lica

Područje od sredine obraza, od ugla usana do uveta. Okruglom licu je praktično potrebno dodati rumenilo na mesta koja će licu dati oblik, odnosno, ovde je rumenilom bitno naglasiti obraze i bradu kako bi se stekao utisak izduženosti i postojanja linije ispod jagodične kosti, kako bi se dobila željena forma.

Četvrtast oblik lica

Područje od sredine nosa do uveta. Četvrtasto lice zahteva rumenilo kako bi se ublažile oštre linije i kako bi se stekao utisak da je lice manje četvrtasto. Iz tog razloga je bitno naneti rumenilo tako da na ivicima lica, odnosno kod ušiju, budu intezivnije kako bi se oštrina što više zamaskirala i kako bi se prednji deo lica što više otvorio i tako izgledao mirnije i blaže.

Ovalan oblik lica

Deo obraza gde je izražena jagodična kost. Ovalno lice je najmanje zahtevno, ovde nemate puno posla, bitno je da samo naglasite jagodičnu kost. Praktično nemate šta da smanjujete i povećavate, već samo da doprinesete i upotpunite izgled naglašavanjem jagodica.

 

Napomene:

* nijansu i boju odredite shodno vašem tenu.

* ukoliko ste bledi, odlučite se za svetlo roze ili blage kajsija nijanse.

* ukoliko ste tamni opredelite se za smirenu crvenu, svetlo braon ili tamniju roze.

* boju i intezitet rumenila prilagodite intezitetu ostale šminke na licu

* ne ostavlajte jasne i uočljive linije od rumenila, jer je svrha rumenila da osenči lice i doprinese prirodnom izgledu.

Izvor: Lepotica.rs

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.