Još uvek nije kasno: 10 vežbi za apsolutno savršene noge

Vežbe za savršene noge (foto: Bodybuilding.com)
Vežbe za savršene noge (foto: Bodybuilding.com)

Iako je leto već pri kraju, sezona mini suknji i kratkih šorceva još uvek nije završena.

Ako ste do sada odlagali trening i mislili da vaše noge izgledaju dobro i bez vežbanja, vreme je da malo oznojite i dovedete svoje telo do savršenstva. Za samo nekolio nedelja bićete zadivljeni rezultatima, naročito ako se uz zdravu ishranu pridržavate ovih laganih vežbi kojima ćete zategnuti svoje noge i konačno dobiti figuru iz snova.

1. Hodanje na prstima

Iznenadićete se koliko je ova vežba efektivna. Naravno, nećete raditi samo nju kada oblikujete noge, ali je možete kombinovati sa tegovima i prošeteti na prstima.

2. Stepenik

Ovo je veoma važna vežba koja pomaže da se zategnu noge i stekne sjajna koordinacija. A, iako tako izgleda, nije uopšte jednostavna.

3. Čučnjevi

Oni su svakako obavezna vežba kada je postizanje tela iz snova u pitanju. Čučnjevi zatežu i zadnjicu i noge. Uradite 3-4 seta po 20 čučnjeva i videćete ubrzo neverovatne rezultate.

4. Sumo čučnjevi

Ova vrsta čučnjeva se bori sa masnoćama na unutrašnjem delu butina. Neverovatno je efikasna i vredi svakog napora. Njih možete raditi i sporije od običnoh čučnjeva.

5. Golf zamah

(foto: Herbeauty.com)
(foto: Herbeauty.com)

Ako želite da unesete malo svežine u svoj trening, probajte golf zamah nogom. Razvojite noge i nogu zabacite dojagonalno koliko jako možete. Ova vežba zateže noge, zadnjicu i trbušne mišiće.

6. Podizanje kolena

Ova vežba je savršena kombinacija kardio i treninga za jačanje. Potrebno je samo podići kolena koliko god visoko možete. Vežba nije toliko zahtevna, ali je veoma efikasna.

7. Podizanje struka

Ova vežba pomaže kod čvršćeg gluteusa i nogu. Potrebno je sesti na pod sa rukama ispod ramena, a onda podižite kukove paraleno sa poda. Možete je raditi i sporije za bolje rezultate.

8. Podizanje nogu u stranu

Ova vežba će vam pomoći da dobijete telo iz snova i zategnete noge. Potrebno je jedino leći na jednu nogu, podignite drugu nogu i spustite je polako. Nakon jedne serije promenite nogu i to je to.

9. Makazice

Ova vežba je savršena i ne samo da ćete zategnuti butine, već ćete se rešiti i stomaka i dobiti trbušnjake. Zvuči sjajno, zar ne? Potrebno je samo da legnete na leđa i počnete sa ukrštanjem nogu.

10. Podizanje struka na lopti

(foto: Herbeauty.com)
(foto: Herbeauty.com)

Noge ćete zategnuti veoma  vrzo ovom efektivnom vežbom. Nije ni malo jednostavna, ali ćete kada vidite rezultate zaboraviti na sav bol. Lezite na ramena i noge ispružite na lopti i kolana polako podižite do grudi.

Izvor: Herbeauty.co
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.