[tweetherder]Nemate puno vremena? Nema problema! Ovih pet vežbi kombinuju vežbe snage i kardio trening[/tweetherder]. Redovnim treningom i pravilnom ishranom ćete za veoma kratko vreme sagoreti ogromnu količinu kalorija. Svaku vežbu radite trideset sekundi. Ako ste u dobroj kondiciji, uradite dve do tri serije.

Sledeće vežbe su iz “kuhinje” jedne od najpoznatijih fitnes instruktorki na svetu, Jillian Michaels, i pomoći će vam da u najkraćem mogućem roku oblikujete telo i izgubite višak kilograma.

*** Ukoliko ste propustili: Jennifer Nicole Lee: Saveti fitness modela za snažno i seksi telo

Trbušnjaci sa rotiranjem trupa u stranu

jillian-michaels-1

Lezite na leđa, ruke stavite iza glave, a ispružene noge podignite petnaestak centimetara od poda (A). Zategnite trbušnjake, glavu podignite od poda i okrenite trup u desnu stranu (B). Vratite se u početni položaj. Isto ponovite i na levu stranu. Uradite što više naizmeničnih ponavljanja za trideset sekundi.

“Osmice”

jillian-michaels-2

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena. U desnu ruku uzmite teg, a levu ispružite u stranu (A). Napravite iskorak u levo a zatim se spustite u čučanj. Zadnjicu izbacite nazad, a leđa zategnite. Iz ovog položaja prebacujte teg iz desne ruke u levu i obrnuto praveći “osmice” između nogu (B). Uradite što više ponavljanja za trideset sekundi.

*** Predstavljamo vam najuticajnije ljude u zdravstvu i fitness industriji!

Rotirajući iskorak sa dodirivanjem pete

jillian-michaels-3

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena, ruke pružite u stranu sa dlanovima okrenutim prema dole (A). Napravite iskorak desnom nogom prema nazad, tako da su oba kolena pod uglom od 90 stepeni. Okrenite trup u desno pa desnom rukom dodirnite levu petu istovremeno podižući levu ruku prema gore (B).Vratite se u početni položaj pa isto uradite na drugu stranu. Uradite što više naizmeničnih ponavljanja za trideset sekundi.

Čučnjevi na jednoj nozi sa podizanjem tegova

jillian-michaels-4

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena, u ruke uzmite tegove. Desnu nogu prebacite preko levog kolena (A). Ovo je početni položaj. Spustite se u čučanj istovremeno podižući ruke prema napred (B). Vratite se u početni položaj. Uradite što više ponavljanja za trideset sekundi, kratko odmorite a zatim isto ponovite i drugom nogom.

*** Želite da zategnete i oblikujete zadnjicu i noge? Ovo su najbolje vežbe za to!

Bočni izdržaj sa podizanjem noge u stranu

jillian-michaels-5

Stanite u stav za bočni izdržaj sa levom rukom podignutom prema gore. Kukovi su podignuti, stomak zategnut, a desno stopalo postavljeno ispred levog. Iz tog položaja desnu nogu podignite što više prema gore. Zadržite se u ovom položaju nekoliko sekundi a zatim se vratite u početni položaj. Uradite što više ponavljanja za trideset sekundi, a odmah zatim promenite stranu i ponovite vežbu sa levom nogom.

Izvor: health.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.