Jennifer-Nicole-Lee-bikini-body-tips

Jennifer Nicole Lee, godinama je mučila muku sa viškom kilograma, a danas je jedna od najpoznatijih fitnes modela u Americi.

“Nikada nisam bila fizički aktivna, nisam se bavila sportom. Čak sam i na svom venčanju bila debeljuca. Nakon dva porođaja, kazaljka na vagi je pokazala poražavajućih 90 kilograma! Tada sam rešila da svoj život promenim iz korena. Promenila sam svoje životne navike, počela sam da treniram i da se zdravo hranim i od tada sam smršala 30 kilograma. Rešila sam da svoje iskustvo prenesem na druge i postala sam fitnes instruktor. Na nagovor  prijatelja i porodice 1996. godine prijavila sam se za takmičenje Miss Bikini America i pobedila” ispričala je svoju priču jednom prilikom.

Nakon osvojene titule Miss Bikini, Jennifer je doživela  neverovatan uspeh u fitnes krugovima. Ponude za posao su se neprestano nizale – do sada je čak 44 puta krasila naslovne strane magazina, autorka je više knjiga u kojima je opisala svoju “fitnes filozofiju”, dizajnirala je liniju kupaćih kostima…

U nastavku teksta saznajte koji su to [tweetherder]trikovi za sjajan izgled koje primenjuje fitness super zvezda.[/tweetherder]

Vežbe za čvrstu guzu

– Preskakanje konopca je efikasna i zabavna aktivnost za podizanje guze, a ujedno je jedna od najboljih kardio-vežbi. Ako konopac preskačete 10 minuta, potrošićete isti broj kalorija kao tokom 30-minutnog džoginga.

– Skačite s obe noge gore-dole na stepeniku.

– Radite čučnjeve držeći tegovima na ramenima i čučnjeve sa bočnim šutevima da biste zategli unutrašnju stranu butina.

Vežbe za sexy oblikovane noge

– Radite takozvane sumo čučnjeve. Ruke možete držati pored tela ili ispružene ispred sebe.

– Lezite na leđa i podižite gornji deo tela, oslonjeni na laktove. Iz tog položaja ispružene noge odižite od poda do visine ugla od približno 45 stepeni.

– Lezite na leđa i savijte noge. Stopala držite fiksirana na podu. Ispružite ruke ispred sebe i podižite se potiskujući ih što dalje između nogu, pri tome glavu i ramena podižući od poda.

Vežbe za uži struk i čvrste trbušnjake

– Stanite sa stopalima u širini ramena, držeći jednu bučicu sa obe ruke u visini grudi. Pokrećući torzo, blago zarotirajte ruke ulevo, koliko god možete. Ostanite u tom položaju na trenutak, a zatim torzo zarotirajte udesno. Uradite 4 serije ove vežbe, po 10 ponavljanja na svaku stranu.

– Stanite sa stopalima u širini ramena, držeći bučice u rukama. Ispravljenih ruku polako se nagnite prema levom kolenu – bez savijanja gornjeg dela tela. U donjem položaju se zadržite sekundu – dve, a zatim se vratite u početni položaj.

Ponovite spuštajući se udesno. Uradite 4 serije ove vežbe, po 10 ponavljanja na svaku stranu.

Trikovi u ishrani

Nikada se ne izgladnjujte! Jedite kada osetite glad ali kontrolišite porcije.

– Jennifer izbegava konzumiranje složenih ugljenih hidrata nakon pet sati popodne. Dakle, nema pirinča, paste, hleba i slatkog krompira. Umesto toga, uzmite salatu sa grilovanom ribom ili piletinom.

Proteinski šejkovi nisu “bauk”. Slobodno ih konzmirajte nakon treninga kako biste nahranili i ubrzali oporavak mišića.

– Za ravan stomak, Jennifer preporučuje borovnice, grejpfrut, jabuke, jagode, spanać i brokoli.

– Kada dođu letnji dani i potrebno je da pokažete svoje sexy telo i bikiniju, jedite špargle. One su prirodni diuretik.

Izvor: www.lucilleroberts.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.