Izložba: Tašnice od 19. veka do danas

 PN

Muzej primenjene umetnosti i Destination Office u maju mesecu organizuju izložbu u Beogradu, koja će ženskom delu populacije koji voli modu i istoriju biti naročito zanimljiva.

 

U pitanju je izložba ženskih tašni od 19. veka do današnjeg vremena, ideja izložbe je bude poučna i zabavna, a jedna od organizatorki Ana Marija Popović objašnjava da je torbica u srpskoj kulturi i modi menjala svoju ulogu, značaj, ali i fizički oblik:

“Ono što je zanimljivo je činjenica da su te najstarije torbice veoma male. U njih može da stane samo par novčića, ili pribor za šivenje. Sa druge strane, danas, naša torba je ogromna, u nju stavljamo laptop, rokovnike, papire… Jer, suština je da je sa rastom ženskih prava rasla i ženska torba.

Ana Marija iz Destination Office takođe ističe da će u ovu priču biti uključeni i ljudi koji vole modu, ali i stručna javnost – modne kuće, poznate umetnice, ali i blogerke kako bismo dobili jedan sveobuhvatan uvid u ženski stil u Srbiji kroz vekove i u svojevrsni proces osvajanja prava žena.

Za dizajn je zadužen Dework studio, a konzervaciju eksponata Centralni institut za konzervaciju. Izložba traje od 7. do 28. maja.

I vi ćete moći da priložite svoju torbicu ukoliko želite, a kako i gde blagovremeno ćete biti obavešteni.

Više na Tasnice.

 

PN

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.