LUKSUZ: Ovo su najskuplje torbe na svetu!

Za čuvene Birkinke nije dovoljno samo da imate novca nego i strpljenja jer morate za neke od njih da se upišete na listu čekanja i da imate strpljenja i po nekoliko godina (foto: Instagram/hermesbirkin)
Za čuvene Birkinke nije dovoljno samo da imate novca nego i – strpljenje (foto: Instagram/hermesbirkin)

Torbe predstavljaju jedan od najvažnijih aksesoara i žene obično tvrde kako je nekada dovoljno da imaju kvalitetnu torbu kako bi izgledale sofisticirano i u najobičnijoj odevnoj kombinaciji.

Ipak, kvalitet često podrazumeva i određenu svotu novca koji treba za to izdvojiti, a naredne torbe, koje spadaju u red najskupljih torbi ikada proizvedenih, znače, pre svega, stvar prestiža zbog vrtoglavih cena koje stoje uz njih.

torba 1

“1001 NOĆ”: 3,8 MILIONA DOLARA
Optočena dijamantima od 381 karata, torba u obliku srca svrstana je u Ginisovu knjigu rekorda. Od 4.517 komada dragog kamena, 105 su žuti, 56 su roze, a 4.356 su bezbojni. U maestralnoj izradi učestvovalo je 10 vrhunskih zanatlija, a bilo je potrebno 1.100 sati da bude gotova. Tašnica je napravljena da opčini raskonšnim dizajnom, detaljima i veštom izradom.

torba 2
“DIJAMANTI SU VEČNI: 261.000 DOLARA
Ova torba je premijerno predstavljena u decembru. Ima ih svega 13 na svetu, a “Chanel” je pokazao svoj vrhunski kvalitet. Model ima 334 dijamanta, uupne vrednosti 3,54 karata koji su optočeni u znak, šnalu od 18-karatnog belog zlata. Od belog zlata su napravljene i ručke.

torba 3

KRKODIL BIRKIN: 120.000 DOLARA
Običan model Birkinke, koju je nadaleko proslavila nezaboravna Samanta iz serije “Seks i grad” košta od 20.000 dolara. Ali, ovaj model kompanija “Hermes” je napravila od posebne vrste kože retke vrste krokodila. Ukrašena je sa deset karata dijamanata.

torba 4
“KLEOPATRA”: 100.000 DOLARA
Model pismo torbe nazvan “Kleopatra”, koji je dizajnirala Lana Marks, čuvena po sofisticiranim i skupim modelima je zlatno metalik boje. “Poklopac” je od 18-karatnog zlata, a popločan je žutim safirima.

torba 5
“DRAGOCENA RUŽA”: 92.000 DOLARA
Simpatičan ljubičasti cvet je, u stvari, nakit za poneti. sadrži 42.56 karata dijamanata, ružičaste safire, turmalin. Postoji samo jedna na svetu. proizvod je kompanije “Judith Leiber” koja se bavi nakitom i modnim dizajnom.

torba 6
RANAC ZA NOVO DOBA: 54.500 DOLARA
Na listi je neizostavni “Louis Vuitton”. Njihov proizvod: neobičan, ekscentričan model ranca za savremene putnike sa dodacima koji podsećaju na visće telefonske kablove, izrađen je od vrhunske kože i materijala.

Izvor: Zena.blic.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.