Izgledajte sveže i odmorno: 7 načina da se rešite podočnjaka

(foto: Myclinic.com)
(foto: Myclinic.com)

Svi mi ponekad imamo podočnjake nakon neprospavane noći, ili pak od previše spavanja, dok su kod nekoga posledice hroničnog umora.

Predstavljamo vam 7 efikasnih načina za uklanjanje podočnjaka:

  1. Krastavac – Isecite dva koluta krastavca i položite ih ispod očiju. Kako krastavac sadrži 95% vode, on skuplja krvne sudove, što smanjuje napetost oko očiju.
  2. Spavanje – Najefikasnija metoda je ona u kojoj spavate na dva jastuka, čime se, zbog položaja glave, sprečava zadržavanje vode u donjim kapcima.
  3. Ishrana – Često zaboravljamo da je unos zdravih namirnica od vitalne važnosti ne samo za liniju, nego i za izgled kože. Potrudi se da kafu zameniš zelenim čajem i da unosiš što više lososa.
  4. Korektor – Ovaj trik ne deluje iznutra, ali je efikasan spolja, što je nekada i te kako korisno kada nemamo vremena ni za jednu od ranije nabrojanih metoda.
  5. Maska za oči – Osim što će smanjiti nadutost oko očiju, gel maske osiguravaju i mini terapiju prisilnog odmora od barem 15 minuta. Hladna maska suziće kapilare ispod očiju, ali što je još važnije brzinska relaksacija nateraće vas da se umirite i nakratko opustite.
  6. Kapi za nos – Osim nedostatka sna, uzrok podočnjaka može biti i začepljen nos. Sprejem ili kapima za nos lako možete rešiti taj problem, ali samo uz savet lekara kako ne biste preterali sa upotrebom leka duže nego što je potrebno.
  7. Kreme za područje ispod očiju – Nijedan kozmetički proizvod nije doživeo takav procvat kao u poslednjih nekoliko godina kreme za područje ispod očiju. Premda su tek jedan od mlađih članova porodice preparativne kozmetike, danas svaka žena uveče nežno tapka neku od tih kremica. One koje sadrže hidrokinon, sastojak za izbleđivanje kože postižu veći učinak u ublažavanju tamnih koluta, ali zbog svoje agresivnosti mogu izazvati alergijsku reakciju.
Izvor: Budiin.24sata.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.