Naučnici tvrde: Ovo je NAJLEPŠA ŽENA na svetu!

Ona ima savršene proporcije lica (foto: Screenshot)
Ona ima savršene proporcije lica (foto: Screenshot)

Florence Colgate poseduje lepotu koju su mnoge žene spremne skupo da plate – ova mlada devojka ima savršeno simetrično lice, izražene oči, pune usne i visoke jagodice.

Flonece je iz malog primorskog mesta u Velikoj Britaniji, pohađala je školu u Doveru i radi u jednom ribljem restoranu. 2012. godine pobedila je na takmičenju u lepoti koje je sponzorisala jedna kozmetička kuća, a rezultati izbora su se donosili na osnovu teorije o proporcijama lepote. Ispostavilo se da Florencino lice ne samo da je prirodno lepo, već naučnici smatraju da ima skoro savršenu simetriju lica.

Prirodna lepotica (foto: famousplastic.net)
Prirodna lepotica (foto: famousplastic.net)

Oni koji se bave izučavanjem savršene simetrije lica kažu da udaljenost zenica iznosi 46% širine lica od uva do uva, a Florence ima 44%. Udaljenost između očiju i usta mora biti trećina ukupne dužine lica, kod nje je to 32,8%.

Mlada Florence je skromna i veoma prirodna devojka, i slava koju je stekla nakon što je otkrivena njena savršena srazmera lica i lepota nije je uopšte promenila. Ali da li zaista nauka i društvo mogu definisati standarde lepote? Mogu postaviti neke osnove ili matematički izračunati neke procente, međutim sva lepota je nešto što mi sami vidimo i nalazimo u svemu oko sebe.

Izvor: Littlethings.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.