Enterijer: Kombinacije boja za idealan san

spavaća soba

Uklapanje boja zidova sa nameštajem nije nimalo lak posao, pogotvo ako želite da sve bude umereno, sofisticirano i prijatno za oko. Ponekad i pored velike želje da nešto bude urađeno sa stilom, dođe do suprotnog efekta, jer možete preterati sa detaljima i previše različitih boja.

 

Savetujemo vam da prvo odaberete nameštaj, a potom da razmišljate o bojama zidova. Svakako da su neke kombinacije nepogrešive, kao kada je u pitanju bela boja koja uklapa u sve i daje ambijentu osvetljenost i razbija jake prelaze.

1. Siva i žuta

spavaća soba1

 

Za ovakvu kombinaciju preporuka je da soba prvenstveno bude dobro osvetljena, jer je žuta prilično jaka i upadljiva. Sa druge strane, mirna siva boja će ublažiti intezitet žute i samim tim je ovo vrlo uspešna i prijatna kombinacija.

2. Koralno crvena i plava

spavaća soba2

 

Plava boja je savršena za uklapanje sa drugim bojama i odlična je kao izbor za spavaću sobu, jer pruža mir i opuštenost. Koralno crvena je senzualna boja koja se lepo uklapa sa plavim tonovima.  Sa ovom kombinacijom možete stvoriti osećaj kao da ste pod vodom.

3. Tamne neutralne boje

spavaća soba

 

Tamne neutralne boje daju sobi blag izgled. Možete iskombinovati tople nijanse  sive i braon. Uz ovu kombinaciju boja se lepo uklapa nameštaj od metala, ukoliko želite da ove tople nijanse neutrališete.

4. Svetle neutralne boje

spavaća soba3

 

Ova kombinacija je bolja ako želite više prirodne svetlosti u svojoj sobi. Plave nijanse se slažu lepo sa ovom kombinacijom ako želite da izbalansirate svetlost.

5. Roze i bakar

spavaća soba4

 

Ovo je vrlo ekstravagantan izbor, s obzirom da bakar daje notu luksuza. Roze je ženska, šik boja, i svetlija nijansa roze u kombinaciji sa belim mermerom može izgledati savršeno. Bakar takođe doprinosi toplom kontrastu među ovim svetlim bojama.

6. Svetlo plava i siva

spavaća soba5

 

Ukoliko je soba u tradicionalnom stilu, onda će izbor ove dve boje doprineti eleganciji i mirnoći koju pruža ostali enterijer. Dodajte po neku šaru kako prostor ne bi bio monoton, već prožet istančanim ukusom.

7. Roze i zelena

spavaća soba6

 

Ova cvetna kombinacija je živahna i osvežava prostoriju. Kada je u pitanju zelena boja to može biti od hladnije, mint nijanse do toplijih maslinastih tonova, zavisi od toga koja se najviše uklapa uz nameštaj sobe.

8. Plava i žuta

spavaća soba7

 

Plava i žuta su komplementarne boje koje možete spojiti ukoliko želite veseo, živahan enterijer. Ako ih kombinujete u tamnijim nijansama, možete dobiti tradicionalniji izgled, ali u svetlijim tonovima deluje veselije i zabavnije.

9. Crvena

spavaća soba8

 

Ukoliko želite da prostor odiše energijom pravi izbor je crvena boja. Možete je kombinovati sa različitim nijansama crvene.

10. Zelena i braon

spavaća soba9

 

Ukoliko želite da soba odiše izgledom prirode, pokušajte sa nijansama zelene i braon. Kako bi izgledalo ubedljivije, možete dodati drvene podove ili nameštaj. Uz to se lepo slažu i bogate teksture i šare.

Izvor: mojenterijer.rs

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.