Eksperiment: Da li se isplati kupovati skupu šminku? (VIDEO)

(foto: Screenshot/YouTube/Today)
(foto: Screenshot/YouTube/Today)

Često smo u prilici da čujemo basnoslovne cifre kada je u pitanju šminka koja se nudi u prodaji i ponekad se zapitamo od čega to mora biti napravljena da toliko košta ili zapravo plaćamo brend, a ne kvalitet.

Okej, svi primećujemo razliku između najjeftinijih dostupnih mejkap preparata i onih nešto skupljih, ali i dalje pristupačnih, ali ako ste se pitali da li je toliko vidna razlika između onih koje većina nas koristi i onih o kojima možemo samo da sanjamo, odgovor je: ne.

To je dokazao zanimljivi eksperiment u kom je profesionalni šminker istovetno našminkao sestre bliznakinje, ali tako da je prilikom ulepšavanja jedne koristio šminku vrednu 250 dolara, a kod druge preparate u vrednosti od 60.

Kada su, nakon toga, pitali prolaznike da ocene koja je lepše našminkana, čak 78% ispitanika se, ne znajući pozadinu eksperimenta, opredelilo za onu našminkanu jeftinijom šminkom, dok je ostatak procenata podeljen između onih koji su suzdržani i onih kojima se više dopada bliznakinja našminkana skupljom šminkom.

Izvor: Index.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.