(foto: hubpages.com)
(foto: hubpages.com)

Prednost depilacije šećernom pastom u odnosu na klasičnu depilaciju voskom je u tome što nema iritacije kože i alergijskih reakcija budući da se radi o prirodnim sastojcima koji uz sve to i neguju kožu.

Osim toga, broj uraslih dlačica vidljivo je manji, a ova metoda depilacije preporučuje se i za osetljiva područja poput intimnih delova i osobama koje imaju problema sa proširenim venama ili ispucalim kapilarama.

Kako pripremiti šećernu pastu?

Za pastu je potrebno:

  • 1/4 čaše soka od limuna (svežeg),
  • 1/4 čaše vode
  • 2 šolje šećera

Sve sastojke dobro izmešajte u dubljoj posudi i stavite da se kuva na visokoj temperaturi oko 5 minuta. Nakon što proključa, uklonite je sa šporeta i stavite u staklenu posudu.

Smesa bi trebalo da dobije izgled karamel-šećera za kolače. Nakon što se ohladi (ali ne previše; na sobnu temperaturu), počnite je odvajati deo po deo dok ne dobije strukturu poput gume za žvakanje (ako je potrebno, dodajte kap vode).

Postupak depilacije

Koža mora biti suva i čista, a dlačice ne smeju biti duže od 5 milimetara.

Pastu nanesite na mesto sa kojeg želite da odstranite dlačice, ali tako da ih lepite suprotno od smera rasta, a zatim zalepljeni deo povucite u smeru rasta – dakle suprotno od uobičajenog postupka kod depilacije voskom.

Kad završite saP uklanjanjem dlačica, kožu isperite vodom i namažite hidratantnom kremom.

Upotrebljenu smesu nikako nemojte vraćati u posudu za drugi put, jer se ne sme koristiti više puta!

Izvor: budiin.24sata.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.