Verovatno vam je poznat onaj osećaj kada odustanete od pravljenja sladoleda jer potrošite previše jaja i još više vremena, a rezultat (budimo iskreni) ne bude baš toliko dobar kao kada kupite sladoled u čašici ili kornetu…

Pa, Savršena ima rešenje za vas jer je u pitanju nešto prilično lako, veoma ukusno i, moramo da dodamo, krajnje egzotično.

Predstavljamo vam sladolede na štapiću koje možete lako da napravite sami kod kuće, bez preterano velikih ulaganja, a male su šanse da omanete. Sve što vam je potrebno (za sve nabrojne vrste) su kalupi za sladoled na štapiću i štapići, što se može nabaviti po veoma pristupačnim cenama, a, pritom, ćete kalupe kupiti samo jedanput, a koristiti bezbroj puta.

P.S. Kako je alkohol u nekim od ovih sladola veoma prisutn, najbolje je da ih ne dajete deci nego da ih podelite sa svojim prijateljima. (:

Evo nekoliko zanimljivih ideja.

 

Sladoled od grejpa

grejp sladoled

Sastojci:

 • 0,5 kg grejpfruta
 • 12 jagoda srednje veličine
 • 2 dl vodke

 

Iscediti pola kilograma grejpa, a potom dodati 12 celih jagoda. Sve to zajedno ubaciti u blender i izmiksati dok se ne sjedini. Nakon toga dodati 2 decilitra vodke i miksati narednih 30-ak sekundi.

Sipati smesu u kalupe i ostaviti u zamrzivaču narednih 6 sati ili koliko je već potrebno za zamrzavanje.

 

Sladoled od višnje i jogurta

visnja jugurt sladoled

Sastojci:

 • 0,5 l jogurta
 • 100g vanilinog šećera
 • 250g višanja

Pomešajte 70g vanilinog šećera sa jogurtom u dve odvojene posude, a u trećoj preostalih 30 g vanilinog šećera i višanje. Višnje očistite od košpica, a najbolje je da ih ručno cedite kroz cediljku kako biste dobili čisti sok bez svih suvišnih sastojaka. Ovu smesu naspite u jednu od posuda sa jogurtom.

Napunite kalupe za sladoled, ali samo do trećine, a koristite poslednju dobijenu smesu sa višnjama i jogurtom. Ostavite je u zamrzivaču narednih pola sata. Stavite da se zaledi i sadržina druge posude u kojoj se nalazi smesa vanilinog šećera i jogurta. Upotrebite 2-3 višnje samo kako biste ukrasili sladoled po površini. Nakon pola sata i to sipajte u kalup u kom je prethodno nasut sadržaj prve posude. Ostavite sve to da se potpuno zaledi narednih nekoliko sati i onda se poslužite.

 

Sladoled od breskvi

breska sladoled

 

Sastojci:

 • 50 g korena od đumbira
 • 50 gr šećera
 • 2 breskve
 • voda

 

Pomešati decilitar vode, 50 grama šećera i 50 grama sitno seckanog đumbira i mešati na veoma blagoj temperaturi. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Potom smesu dodatno isitniti u blenderu, a po ukusu se, uz pomoć cediljke, možete rešiti đumbira. Dodati u ovu smesu i očišćene breskve i izmiksati u blenderu.

Smesu sipati u kalupe i zamrznuti.

 

 

Sladoled od lubenice

lubenica sladoled

Sastojci:

 • 1 litar soka od lubenice
 • 40 grama mente
 • 2 limete
 • tekila (po ukusu)

 

Sitno iseckajte mentu i pomešajte je sa malo vode i šećera. Kuvajte ovu smesu svega minut samo kako bi se šećer u potpunosti razgradio, a potom je ostavite pola sata da se ohladi. Nakon toga procedite ovu mešavinu i sačuvajte samo sirup za sladoled.

Pomešajte u blenderu sok od lubenice (što je ništa drugo do kilogram blago izmiksane lubenice) i sok od 2 limete. I ovu smesu procedite kako biste se oslobodili svih semenki. Dodajte smesu od minta, koju ste ranije napravili, i tekilu po ukusu. Naravno, nemojte da preterate. Potom ovu smesu sipajte u kalupe i zamrznite.

 

Savet za sve vrste sladoleda

Štapiće ćete najbolje pozicionirati tako što sačekate da se smesa u kalupima zaledi nekih pola sata (ili duže ako je potrebno) tako da bude dovoljno stegnuta da u nju možete smestiti štapiće. Nemojte čekati predugo jer će onda biti nemoguće ubaciti štapić u već potpuno zamrznuti sladolet.

Kada se odlučite na konzumaciju da biste lakše izvadili sladoled iz kalupa polijte ga toplom vodom 2-3 sekunde.

 

Prijatno (ili živeli)!

 

Izvor: buzzfeed.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.