odgovor-devojka

Otvoreno pismo jednog momka iz Sarajeva, u kom se osvrnuo na muško – ženske odnose u 21. veku zapalilo je čitav region, a dotični je sada dobio i – odgovor!

Anonimni student Filozofskog fakulteta u Sarajevu podelio je svoje nezadovoljstvo sa prijateljima i pratiocima na Fejsbuku. Mnogi portali su njegov status preneli u celosti i to je pokrenulo čitavu lavinu komentara i prepirki.

Otvoreno pismo mladog Sarajlije možete pročitati OVDE.

Jedna devojka, očigledno revoltirana stavovima razočaranog momka, rešila je da uzvrati istom merom, te je stala u odbranu ženskog roda i žestoko iskritikovala muškarce.

“Kukaju ovih dana momci po fejsbuku, forumima, otvorenim pismima kako niko neće fine i sve traže samo provod i pare.

Nijedna neće u biblioteku, pozorište, sve bi na splavove i u kafane, pa jadni fini, kulturno uzdignuti momci nemaju više gde da ga umo*e.

E pa da vam ja kažem ko su ti “fini”. To su oni što još uvek smaraju devojke otrcanim frazama iz knjiga i filmova i jeftinim doskočicama, jer svojih misli nemaju. Frikovi bez mu*a, koji se celog života po vazdan kriju u udobnosti poznatog okruženja i ne preduzimaju nikakve rizike.

Optužuju devojke da jure prinčeve iz bajki, a oni su ti koji žive u bajkama, traže netaknute princeze, fetiširaju nad nevinošću i doživljvaju žene kao objekte svojih fantazija. Prilaze lepima i ružnima… prilaze kojoj stignu bez ikakvog kriterijuma i istinske naklonosti, pa gde upali.

devojke-žurka
I devojke vole da se zabavljaju…

Smeta im što žene piju u kafanama, pa pričaju budalaštine i nedolično se ponašaju… Dragi momci, sve na svom mestu – u kafanu se i ide da se izbaci stres, da se pije, peva, igra… upadne u trans ako već tako hoćete, pa se onda rasterećeni ljudi vrate svojim nedeljnim obavezama. A i žene su ljudi. Iste te što se glupiraju po kafanama ćeš pre da vidiš u pozorištu ili s knjigom nekim drugim danima, nego one što se ne provode.

Sve te dobrice kojima “svaka dlaka smeta” samo su mamini sinovi koje neko treba da vuče kroz život. Nemaju skoro nikakvih kvaliteta, ali su zato puni sebe i misle da je dužnost svake devojke kojoj se fino obrate da odmah raširi ruke i noge. Rekle im mame da lepa reč gvozdena vrata otvara…

Jedan takav fin zamalo devojku da udavi. Dobrica, ćutljiv, lepi maniri, donosi cveće, recituje poeziju, vodi u pozorište, pa onda bam – ispade psihički nestabilan. Stisnuo je sa obe ruke oko vrata svom snagom.

Neće sine tebe žene ne zato što si dobar i fin, nego zato što si dosadan, buđav ti je pristup, fore su ti predratne, razmišljanje praistorijsko, deluješ kao psiho, a da se ne lažemo, verovatno i nisi nešto zgodan.

Svi vi dobri i fini, što kukate na ceo svet i tražite opravdanja za svoje neuspehe u drugima, bolje pogledajte sebe. Osnujte neki klub nesrećnika, pa se tamo jedni drugima do mile volje žalite. Niste fini, nego ste jadni – zato ste i sami!”

Izvor: besnopile.rs
4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.