Kako povratiti samopouzdanje koje vam neko uništi negativnim komentarima o vašoj težini? (foto: Teaandsolidarity)
Kako povratiti samopouzdanje koje vam neko uništi negativnim komentarima o vašoj težini? (foto: Teaandsolidarity)

Kada vas komentari partnera o vašem telu i težini nateraju da se osećate nelagodno i nesigurno u vezi svog izgleda, vreme je da stavite tačku na vezu. Ovo je priča jedne žene i njenoj borbi da povrati samopouzdanje nakon negativnih kritika supruga na račun njene težine.

Ponovo zavolite svoje telo u samo 4 koraka (foto: Foodnetwork)
Ponovo zavolite svoje telo u samo 4 koraka (foto: Foodnetwork)

“Nakon što sam se ugojila 10 kilograma posle svog 40. rođendana, moj suprug je počeo da se žali na moje debljanje. Njegovi negativni kometari su mi teže pali i od samih dodatnih kilograma i još više su mi poljuljali ionako krhko samopouzdanje.

Tokom ovog perioda samosažaljevanja, nisam bila svesna suprugovog neverstva, tako da kada sam otkrila, odmah sam se zapitala da li sam ja kriva za to – jesu li me dodatni kilogrami učinili neprivlačnom? Umesto da sam cenila svoje noge bez celulita i oble grudi, fokusirala sam se na salo oko stomaka i leđima, koje je virilo iz grudnjaka. Počela sam da oblačim slojevito ne bih li preklirala telo koje moj suprug (a i ja sama) nije odobravao. Tokom seksa sam bila preokupirana mislima o tome kako mu je moje telo nepoželjno i nisam dopuštala da me vidi golu. Bila sam posramljena i nisam volela svoje telo.

Posle razvoda sam htela da probam nešto novo kako bih se otgla od mračnih misli i upisala sam se na časove plesa oko šipke. Odmah nakon prvog časa sam počela da na svoje telo gledam pozitivnije. Vremenom sam uspela da povratim samopouzdanje i naučim da cenim svoje telo i seksi, senzualnu ženu kakva sam postala”.

Ples oko šipke je samo jedan od načina na koji možete ponovo zavoleti svoje telo (foto: Fanpop)
Ples oko šipke je samo jedan od načina na koji možete ponovo zavoleti svoje telo (foto: Fanpop)

Mnogo žena se bori sa nesigurnošću u vezi svog tela, a [tweetherder]ova 4 koraka će vam pomoći da povratite samopouzdanje i ponovo zavolite svoje telo[/tweetherder].

1. Pokrenite se i osetite se ponovo seksi u svom telu

Reskirajte i upišite kurs plesa oko šipke ili trbušnog plesa. Na prvom času ćete se možda osećati čudno i preplašeno, ali posle nekoliko ćete videti da ste i dalje seksi i poželjni, bez obzira šta su vam do tada govorili ljudi oko vas. Probudićete u sebi vatrenu, senzualnu ženu slobodnog duha, koja će ceniti svaku oblinu na svom telu. Nećete plesati da bi zavele muškarca, već da bi se dobro osećale u svom telu i ponovo počele da ga cenite. To je proces koji će možda duže trajati i ples oko šipke je samo jedan od iznenađujućih načina na koje možete probuditi seksi ženu koja se krije u vama i ponovo zavoleti svoje telo.

2. Prevaziđite negativne misli

Kada se uhvatite da razmišljate o svom telu na negativan način, usmerite svoje misli na neke lepše i pozitivnije stvari – na ono šta volite na svom telu. Šta vas to čini posebnom i jedinstvenom? Setite se kako ste se osećale dok ste bile zadovoljne i pune samopouzdanja, srećene u svojoj koži.

3. Razmazite sebe

Nagradite svoje telo dodatnom negom – mirišljavim losionima, kupkama, idite na masažu ili manikir, ili probajte neke nove tretmane u kozmetičkom salonu. Ali nemojte samo kada ste potišteni odlučiti da svom telu pričinite zadovoljstvo – održavati pozitivnu sliku o svom telu je proces koji traje i nešto što bi trebalo da radite stalno.

4. Cenite svoje telo i sve ono što je ono čini za vas

Slobodno odvojite vreme da telu zahvalite na svim stvarima koje radi za vas i sve ono što vam daje svakodnevno – pluća kojima dišete, oči kojima gledate i uši kojima čujete. Naučite da volite sebe baš onakvi kakvi ste.

Vremenom ćete, korišćenjem ova 4 koraka, ponovo početi da pozitivno gledate svoje telo, baš onako kako ono i zaslužuje. Vežbajte na sebi i povratite svoju unutrašnju snagu, povratite moć da vaše telo radi ono što niste ni mislili da će ikada moći.

Izvor: Popsugar.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.