Dar prirode za savršenu kožu – bez akni, strija i ožiljaka

(foto: Pixabay)

Neprestana borba sa vremenom i znakovima starenja i želja da što duže zadržimo negovan, mladalački i svež izgled jedna je od glavnih opsesija modernog čoveka.

Na sreću, moderno društvo u prethodnih nekoliko godina karakteriše i fenomen ponovnog okretanja prirodi, pa tako i preparate ili metode koji će nas učiniti lepšim i zdravijim nalazimo u prirodnom okruženju.

Puževa sluz je jedan od tih darova prirode!

Sluz puža uspešno štiti od bakterija i UV zračenja, jer sadrži moćnu kombinaciju elastina, proteina, anti-mikroba, hijaluronske i glikolne kiseline. Svi ovi sastojci su odavno poznati u kozmetičkoj industriji, pa nije čudno što proizvodi od puževe sluzi stiču sve veću popularnost.

Puževoj sluzi se pripisuju veoma moćna svojstva u borbi protiv protiv akni, ožiljaka od opekotina, bora i strija.

Puževa sluz korišćena je još u antičkoj Grčkoj i koristila se kao lek za različite zapaljenske procese na koži. Čak je i čuveni Hipokrat prepisivao melem od zdrobljenog puža i kiselog mleka protiv zapaljenja kože!

Posle starih Grka, farmeri u Južnoj Americi su otkrili moćno dejstvo puževe sluzi – farmeri su po ceo dan utovarivali puževe u brodove koji su plovili za Francusku, ne znajući da usput dobijaju i podmlađeni izgled ruku. Upravo zbog tog otkrića se danas u kremama koristi puževa sluz.

Kako koristiti kremu?

Dermatolozi savetuju da pre korišćenja na kožu nanesete manju količinu kreme, kako bi proverili da li postoji alergija na neki od sastojaka preparata. U cilju postizanja najboljih rezultata, preporučuje se svakodnevna upotreba u periodu od najmanje dve nedelje.

Nemački kvalitet – Jardin Naturel

Među najpopularnijim proizvodima renomiranog nemačkog brenda Jardin Naturel nalaze se krema za lice, krema za ruke, tonik i mleko za čišćenje lica, a ovi potpuno prirodni preparati od nedavno su dostupni i na našem tržištu.

Pužev gel sadrži brojne aktivne komponente koje blagotvorno deluju na očuvanje mladolike, zdrave kože. Mukopolisaharid puža sadrži sastojke poput alantoina, kolagena, elastina, glikolne kiseline, proteina, vitamina i peptida.

Proizvodi Jardin Naturel dostupni su u svim dm drogerijama.

Jardin Nature puževa krema/ gel

Ovaj preparat na potpuno prirodan način stimuliše regeneraciju i podmlađivanje kože. Smanjuje i ublažava ožiljke i tragove akni, strije, pigmentacijske mrlje, bore i mimičke tragove te pomaže i kod opekotina.

Krema je pogodna za sve tipove kože, a mogu je koristiti i žene i muškarci.

Način upotrebe: Laganim pokretima umasirati kremu na očišćenu kožu lica. Za optimalne rezultate koristiti 2 – 3 puta dnevno. Proizvod je prikladan i kao podloga za dnevnu šminku.

Jardin Naturel tonik za lice je idealan za negu masne kože sklone aknama i upalama, te deluje umirujuće i blago na iritiranu kožu. Obogaćen je kombinacijom aktivnih sastojaka kao što su: alantoin, kolagen i vitamin B6. Pogodan je za sve tipove kože.

Za više informacija, posetite zvaničnu Facebook stranicu Global Pressa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.