Da li vas partner vara? Evo kako to da saznate!

Ako optužute partnera za prevaru -morate imati čvrste dokaze (foto: riskology.co)
Ako optužute partnera za prevaru -morate imati čvrste dokaze (foto: riskology.co)

Ako mislite da vas parner vara ili ste potpuno sigurni u to, iskreno nam je žao. Ali dobra strana toga je što sada imate priliku za neverovatnu osvetu i to onda kada se najmanje nada.

Nemojte pasti na početničkim greškama i zatvarati oči pred dokazima koje vam on svakodnevno servira. Ovo su stvari koje morate preduzeti ako sumnjate ili znate da vas partner vara.

Nemojte optuživati nekog pre nego što apsolutno ne budete sigurni u prevaru

Nikada nemojte optužiti nekoga da vas vara sem ako imate konkretne dokaze (vaša sumnja se ne računa). Zato je nekada čak i bolje sačekati da urade neku groznu stvar kako bi potvrdili svoje pretpostavke. Nemojte odmah kopati po njegovim stvarim nakon što prvi put zakasni sa posla. Ako se ipak upustite u proveravanje telefona ili praćenje partnera zbog nečega što ste umislili, onda je zasigurno problem u vama.

Ako partner počinje da ostaje na poslu kasnije nego obično, sa kolegenicama odlazi na piće ili dolazi kući mirišući na parfem druge žene, tek tada je nešto veoma sumnjvo. Ljubomora nikada nije dobra za vašu vezu. Potražite savet od ljudi kojima verujete pre nego što počnete da čitate partnerove poruke i imejlove.

Ne prepuštajte se emocijama

Ukoliko je potrebno suprotstaviti se partneru zbog laži i njegovih prevara, morate biti pribrani. Ako imate dokaze nekih sumnjivih postupaka, najpre pripremite sebe. Meditirajte ako treba. Napravite beleške. Morate snažnim stavom izneti sve argumente bez da posustanete ijednog trenutka.

Ne dozvolite da se krivica prebaci na vas

Niste vi krivi što je partner koristio Facebook na vašem kompjuteru i nije se izlogovao. Nije u redu njuškati po njihovoj privatnoj prepisci i mejlovima, ali ako je nešto ostalo otvoreno ne vašom krivicom ili šte zbog brige morali da otvorite, to je nešto sasvim drugačije.

Ako optužite parnera za prevaru, može doći do kontraoptužbe. “Zašto si preturala po mojim stvarima?” i slični izgovori. Zato se držite teme: jer ovde je najbitnija činjenica da vas je partner varao.

Ne krivite nekog drugog za prevaru svog partnera

Često se desi da okrivimo neku treću osobu zbog partnerove prevare. Ali nemojte mešati nju ili njega u to. Oni nemaju ništa sa tim, jer partner je taj koji je svesno preduzeo taj grozni korak.

Treća osoba nije spavala sa njim samo da bi vama napakostila. Zato nju ne mešajte u nešto za šta je krivac samo jedna osoba.

Ne poričite neke ludosti koje ste učinili

Ako se stvari izmaknu kontroli i počnete da gubite razum, zapamtite sledeće: partner je prevario vas. Izdao je vaše poverenje. Zato nemojte brinuti ako poludite na sekund.

Krivac za prevaru će se truditi da vi ispadnete ludi i da vas ubede da je sve u vašoj glavi, ali vi već imate čvrste dokaze, zar ne? On se dakle trudi da pronađe bilo koji vid odbrane, a to naravno podrazumeva i to da ste vi ‘prolupali’. Nemojte poludeti ako vas otpuži zbog proveravanja njegovog telefona, i nemojte se pretvarati da to niste uradili. Sada to i tako nije više važno jer će osoba kojoj ste čitali poruke biti vaš uskoro bivši momak.

Izvor: Thrillist.co
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.