Bouwijev kuvar stiže u Beograd : “Meryl Streep obožava moja jela sa tartufima”

sasso

Poznati italijanski šef, Marco Sasso, po prvi put gostuje u restoranu Enso, a zbog velikog interesovanja za meni koji je pripremio, gostovanje je produžio na tri dana i biće u Beogradu od 2. do 4. marta.

Sasso se sa 30 godina odselio iz Italije u New York, gde se zadržao sledećih 20 godina. U Americi je pekao svoj kuvarski zanat da bi otvorio vlastiti restoran u New Jerseyu. Njegovi ´Ricotta gnochi s tartufima´ su proglašeni najboljom testeninom Ney Jerseya pre nešto manje od deset godina.

taliatelle tartufi

Preko Amerike i Italije se doselio na Veli Lošinj gdje je otvorio restoran ´Bora bar´ u Rovenskoj. Za njega je kuvanje poput sviranja instrumenta.

Kuvao je za Andreu Bochelija u New Jerseyu, dok je u restoranu “Giorgio’s” u kome je radio u Los Anđelesu, kuvao za Tom Cruisea, Davida Bowiea, Meryl Streep i mnoge druge poznate ličnosti, sportiste i senatore.

sasso black white

Kaže da su anonimni gosti zahtevniji od velikih zvezda. Svi slavni odabrali bi nešto sa njegovog jelovnika, Meryl Streep, na primer, obožavala je tartufe.

“Tom Cruise je stalno dolazio na moje tortelin”, rekao je Sasso.

Marco je strastveni ljubitelj tartufa, te nije ni čudo što ga vrlo često nazivaju “frik za tartufe”.

Za goste u Beogradu je spremio specijalan meni i kaže da jedva čeka da čuje njihove utiske.

Više informacija u vezi sa gostovanjem i rezervacijama mogu se pronaći na sajtu i Facebook stranici restorana Enso.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.