7 PREDNOSTI SEKSA za koje niste znali

Seks ima mnogo prednosti za vas, vašeg partnera i vašu vezu (foto: womenshealthmag.com)
Seks ima mnogo prednosti za vas, vašeg partnera i vašu vezu (foto: womenshealthmag)

Nema sumnje da je svim živim bićima seks konstantno na umu, a to nije nimalo loša stvar. Kada je količina seksa u pitanju, više je uvek bolje, jer dobar je i za dušu i za telo, a najviše za vašu vezu. Ovo su[tweetherder]neke iznenađujuće prednosti seksa[/tweetherder].

1. Jedan orgazam na dan, lekar iz kuće van

Mnoga istraživanja su potvrdila dobre strane seksa koje utiču na poboljšanje zdravlja. Ako danas preskočite odlazak u teretanu, seksi trening ispod pokrivača je odlična zamena. Seks poboljšava spavanje, jača i oblikuje vaše telo i čak smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

2. Zbližava vas sa partnerom

Seks označava i fizičku i psihičku povezanost sa nekim. Kada doživite orgazam, luči se hormon oksitocin, koji utiče na stvaranje veze i zavisnosti od drugih ljudi. Osim ovih bioloških, seks povećeva i emotivnu povezanost sa partnerom, te jača vaš odnos na menatlnom palnu.

3. Dobar seks vam daje onaj posebni sjaj

Da li ste znali da ste od seksa lepši? Doktori kažu da je to zato što seks povećava cirkulaciju krvi kroz vaše telo i višak kiseonika u organizmu čini vašu kožu sjajnijom, blistavijom i lepšom. Baš kao i vežbanje, i on balansira odnos hormona u telu koji regulišu nastanak akni i bubuljica.

4. Vaše samopouzdanje raste

Ako nekog privlačite i ako vaša međusobna privlačnost dovede do seksa, to samo može učiniti da se osetite poželjno  i posebno, što je i te kako odlično za vaše samopouzdanje. Vi se osećate sjajno, vaš partner se oseća sjajno – svi su sjajno posle seksa.

5. Manje bolni i kraći menstrualni ciklus

Kada žena ima seks, njena materica se skuplja, ali to znamo. Ali ono što možda niste znale je da te učestale kontrakcije materice dovode do bržeg oslobađanja krvi i tkiva, što znači da će vam ciklus biti kraći ako imate više seksa.

6. Seksom protiv stresa

Vaše telo tokom seksa luči endorfin, baš kao i kada vežbate. Ovo vas oslobađa napetosti, pomaže da bute smireniji, opušteniji i sveukupno, srećniji. Manje tenzije u vašem telu znači i manje tenzije između vas i vašeg partnera i mnogo više vremena za međusobno uživanje. Može se reći da je seks najbolja pilula za umirenje koju ćete ikada probati.

7. Od orgazma ste pametniji

Da, upravo tako. Studije pokazuju da se nakon orgazma povećava protok krvi, nivo kiseonika i količina nutritena u našem mozgu. Druge mentalne aktivnosti, poput društvenih igara, stimulišu samo određene delove našeg mozga, ali orgazam pokriva celi. Još jedan razlog da što pre uskočite u krevet (ili neki drugi vama pogodniji prostor) i započnete sa seksualnim igricama.

Izvor: Popsugar.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.