Budite same i srećne, ali i pripremljene na dosadna pitanja rodbine o svom emotivnom statusu (foto: 4.bp.blogspot.com)
Budite same i srećne, ali i pripremljene na dosadna pitanja rodbine o svom emotivnom statusu (foto: 4.bp.blogspot.com)

Praznici su vreme kada se okuplja porodica i zajedno proslavlja srećne trenutke. Ali, ako na porodično slavlje dođete sami, neizbežna su pitanja rodbine zašto još uvek nemate dečka i kada ćete se skrasiti. Kako već ne možete pobeći od njih, najbolje je doći pripremljen.

Ponekad zaista imate osećaj da ste previše kvalifikovani za vezu (foto: 2fun2fun.com)
Ponekad zaista imate osećaj da ste previše kvalifikovani za vezu (foto: 2fun2fun.com)

Ako vas i ove godine dobronamerno upitaju: “Kako to da si još uvek sama?”evo nekih pametnih odgovora za sve znatiželjene tetke i strine.

1. Ubijte ih sarkazmom: Poslušajte mudri savet Bridget Jones i odgovorite: “Sigurno mi ne pomaže to što se ispod odeće svaki deo mog tela meri na vagi i preispituje”.

2. Okrenite vodenicu: Čak i ako ne želite savet tetke iz Prokuplja o vezama, upitajte je za neke smernice i ona će prestati da priča o vama i, ko zna, možda vam zaista dati neki koristan savet.

3. Nekada vam previše informacija ide u prilog: Ako ste dovoljno hrabre, iznošenjem najsitnijih detalja o poslednjoj neuspeloj vezi ćete učiniti da onaj ko vam je postavio pitanje, istog momenta zažali zbog toga.

4. Igrajte na kartu saosećanja: Duboko udahnite, i tužnim pogledom tiho recite: “I ja se to stalno pitam. Zašto sam sama kada sam tako dobra?”, a onda briznite u plač. Posle ovakvog emotivnog ispada, krenuće masovno tešenje, koje će se sigurno završiti saosećajnom rečenicom: “Ma, naći ćeš nekog, ima vremena. Uživaj dok si mlada”.

5. Ako ništa drugo, budite iskrene: Ako nemate snage da i ove godine ponovo odgovarate na isto pitanje, jednostavno recite da ste usresređene na svoju karijeru, da uživate u samačkom životu i izlascima sa prijateljicama, i da još uvek niste pronašle nekog ko bi vam odgovarao. Nešto od toga je sigurno istina.

Izvor: Popsugar.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.